index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Heges sitronsuksess

1 - 2 timer

Dette er Heges signaturkake fra første episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Nøttebunn

  1. Sett ovnen på 180 grader. Mal mandler og melis sammen i en foodprocessor (ikke for fint).
  2. Pisk eggehviter og sukker tilsatt litt etter litt, sammen til stiv marengs. Vend inn de malte mandlene og melisen med en slikkepott. 
  3. Fordel kakerøra i tre kakeringer à 16 cm diameter, kledt med bakepapir. Stek i 20 minutter og avkjøl. 
  4. Når bunnene er avkjølt, skjærer du av toppen med en sagtagget kniv, så bunnen blir jevn og rett. 

Sitronkrem

  • Varm alle ingrediensene utenom smør, under konstant omrøring til det tykner. Blandingen skal koke, men ikke kok den så hardt at det blir til eggerøre. Når kremen når kokepunktet holder det med 15-30 sekunder på varmen. 
  • Trekk kjelen av varmen og la sitronzesten trekke ut smak i kremen i 15-20 minutter. Rør en gang i blant - sett eventuelt kremen tilbake på svakeste varme om den begynner å bli kald. Smakene trekkes best ut under oppvarming. 
  • Sil av kremen. Når den har kommet ned til 30-40 grader, pisker du inn romtemperert smør. Bruk stavmikser og kjør kremen helt glatt. Avkjøl kremen litt, før du sprøyter topper mellom bunnene. 

Sjokoladetrekk

  1. Smelt sjokolade og olje i vannbad. Den bør ikke være for varm – rundt 40 grader er fint. Bunnene bør være iskalde. Børst av eventuelle smuler med en pensel.
  2. Legg den ene av bunnene på en høy rist over en beholder eller papir som overflødig sjokolade kan renne ned på. 
  3. Hell smeltet sjokolade rundt kanten på bunnen og innover mot midten. Stryk over med en palett, og sørg for at kantene på siden er dekket. 
  4. La sjokoladen renne av seg litt, før du stryker av overflødig sjokolade som drypper fra undersiden. 
  5. De to andre bunnene dekker du på denne måten: Sett bunnen på høykant i sjokoladebollen. Dra den rundt i sjokoladen som et hjul. 
  6. Legg bunnen på rista for at overflødig sjokolade kan renne av seg, og stryk med en palett for å jevne ut overflaten. 
  7. Sett til side for å stivne. Helst i et kjølig og trekkfritt rom, men kjøleskap kan brukes hvis du har dårlig tid. 

Montering

  1. Sett bunnen som har undersiden trukket i sjokolade nederst i en justerbar kakering (16,5 cm), kledt med plastremse eller bakepapir. Tips: Sprøyt en liten del krem nederst på fatet du skal servere kaka på. Undersiden er glatt og ligger bedre om den er festet med krem. 
  2. Sprøyt på sitronkrem i et ½ cm tykt lag. 
  3. Sett på bunn nummer to, og gjenta laget med sitronkrem. La stå kjølig til fyllet har satt seg.
  4. Fjern kakeringen. Dekorer toppen ved å sprøyte ut et fint mønster med resten av sitronkremen. 
  5. Topp med spiselige blomster for en vakker finish. 

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Nøttebunn:
187 g mandler
125 g melis
150 g eggehvite (4-5 stk)
62 g sukker
Litt sitronsaft fra en sitron

Sitronkrem:
162 g eggeplommer
110 g fløte
46 g sitronsaft
zest av 2,5 sitroner
187 g sukker
237 g usaltet smør, romtemperert

Sjokoladetrekk:
165 g melkesjokolade (førti prosent)
135 g mørk sjokolade (sytti prosent)
30 g solsikkeolje