index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Heges minifougasse med fenalår & knekkebrød med jarlsberg og solsikkefrø

Kjøtt
30 - 60 min

Knekkebrød med Jarlsberg:

  • Rist solsikkefrøene i en tørr panne til de blir lett gylne. Sett ovnen på 180 grader.
  • Bland de resterende ingrediensene sammen, utenom jarlsberg og paprikapulver. Tilsett solsikkefrøene.
  • Smør røra tynt utover et bakepapir på et stekebrett. Legg et annet bakepapir på toppen og kjevle det helt jevnt.
  • Bland jarlsberg og paprikapulver, og dryss det på toppen.
  • Stek i ti minutter. Ta så stekebrettet ut, og skjær til rektangler med et pizzahjul. Senk temperaturen til 150 grader.
  • Stek i 20 minutter til. Avkjøl på rist.

Mini-Fougasse med fenalår:

  • Bland sammen rugmel, gjær, og vann i en miksebolle med eltekrok. Hold igjen noe av vannet. Det er bedre å tilsette mer vann om deigen er for fast, enn mer mel hvis deigen er for løs. La deigen kjøre på lav hastighet i fem minutter.
  • Tilsett hvetemelet og kjør i fem minutter til på lav hastighet. Her tilsetter du eventuelt mer vann hvis det trengs.Tilsett saltet, og kjør noen sekunder på middels hastighet til saltet er eltet inn.
  • Dekk bollen med plast og sett til heving på et lunt sted (25-30 grader) i minimum 30 minutter. Har du god tid, sett bollen på et sted som holder 25 grader i 1-2 timer.

Fyll:

  • Dekk soppen med kokende vann og la stå 1-2 minutter.
  • Skjær fenalåret i biter på ca 1-2 cm. Finhakk løken. Ta soppen ut av vannet og grovhakk den.
  • Fres løken myk på medium varme i smør og olivenolje. Tilsett sopp, fenalår, pepper og finhakkede urter. Ta stekepanna av platen og tilsettet rømme og sitron.

Montering

  • Kna ut luften av deigen. Del deigen i seks emner på 15-20 cm diameter. Kjevle ut til et rektangel med runde kanter, ½ cm tykt.
  • Bre fyllet på den ene halvdelen av rektangelet. Brett over den andre halvdelen, og fest sammen i kantene. Bruk en pizzarulle og skjær snitt i deigen så det ligner et blad. Dra litt i deigen så snittene danner hull.
  • La heve på stekebrettet under plast i 30 minutter på et lunt sted. Har du god tid, lar du brødene etterheve halvannen time. Pensle med egg og stek på 220 grader i 15-20 minutter.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Knekkebrød med Jarlsberg:
55 g sammalt hvete, grov
25 g havregryn (lettkokte, små)
20 g kruskakli
55 g solsikkefrø
¼ ts salt
250 g vann
60 g vellagret Jarlsberg, revet
3/4 ts røkt paprikapulver

Mini-Fougasse med fenalår:
Deig
765 g siktet hvetemel
135 g sammalt rug, fint
900 g vann
6 g tørrgjær
3/4 ts salt
Egg til pensling

Fyll
144 g fenalår, skivet
1,8 dl tørket steinsopp + 3 dl kokende vann
1 stor kvast fersk rosmarin
1 stor kvast fersk timian
3,6 ss seterrømme
Saften av 1/2 stor sitron
4-5 omdreininger nykvernet pepper
Usaltet smør og olivenolje til steking