index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Gulrotkake med sjokoladeganache

Sjokolade
30 - 60 min

Dette er oppskriften på gulrotkake med sjokoladeganache som Knut Olav lagde i episode 1 av Hele Norge baker, sesong 2.

Kakebunn:

  • Smelt smør og sett til avkjøling.
  • Kjør egg og sukker til eggedosis.
  • Mål opp alt av tørre ingredienser.
  • Rasp gulrøtter og hakk opp valnøtter.
  • Bland alt det tørre i eggedosisen.
  • Tilsett smør.
  • Tilsett gulrøtter og rør forsiktig.
  • Vend inn nøttene med slikkepott.
  • Hell røren i 2 stk former (22 cm)  og sett inn i ovnen på 175 grader.
  • Stekes i ca. 40 min.

Ostekrem:

  • Bland kremost, melis og vaniljesukker til en jevn masse.

Sjokoladeganache:

  • Kok opp kremfløte, ha i sjokoladen. Smak til med brun rom.
  • Settes til avkjøling.
  • Visp kremen luftig i en kjøkkenmaskin.

Montering / Dekor:

  • Fjern kaken fra kakeformen.
  • Del kaken i to.
  • Legg kakepappen i formen.
  • Legg en del kake oppå kakepappen.
  • Sprøyt på et lag ostekrem, og legg et nytt lag kake på. Gjenta to ganger.
  • Sett kaken på rist og fjern kakeformen.
  • Hell flytende ganache på kaken og fordel med en spatula.
  • La overflødig sjokolade renne av.
  • Sett kaken og resten av ganachen kjølig.
  • Smelt hvit sjokolade i vannbad og sprøyt på kaken med en sprøytepose.
  • Sett kaken på et fat.
  • Visp opp sjokoladeganachen og ha den i en sprøytepose.
  • Dekk sidene med sjokoladeganache.
  • Dekorer med valnøtter og revet gulrot på midten av kaken.
  • Settes kjølig til servering.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Kakebunn:
4egg
360g sukker
240g hvetemel
2ts natron
2ts kanel
1muskatnøtt (skal være 1 ts i kaken)
2ts kardemomme
1ts ingefær
200g smør (smeltet 2 dl)
100g valnøtter
6stk gulrøtter (8 dl revet)

Ostekrem:
200g Philadelphia
500g melis
4ts vaniljesukker

Sjokoladeganache:
5dl kremfløte
400g mørk kokesjokolade, Freia 70%
2 – 3ss brun rom