index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Frisk bløtkake med bringebærmousse og vaniljekrem

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Frisk bløtkake med bringebærmousse og vaniljekrem, som Souheila Eddamnat lagde i første episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Sikt i det tørre og vend det inn forsiktig.
  3. Hell i en 24 cm springform og stek på 175 grader i ca. 15-20min.
  4. Avkjøl på rist.

Vaniljekrem:

  1. Kok melk, halvparten av fløten, vanilje og sukker.
  2. Bland egg, eggeplommer og maizena i en annen bolle.
  3. Mens eggene piskes, hell i litt og litt av melkeblandingen, hell så alt tilbake i kjelen og kok opp under omrøring til kremen tykner.
  4. Avkjøl.  
  5. Pisk resten av fløten og vend inn sammen med hakkede valnøtter.

Bringebærmousse:

  1. Varm bringebærene og mos dem godt, bruk en sil og sil vekk stenene.
  2. Sett tilbake pureen på varmen og løs opp geleen.
  3. Avkjøl.
  4. Pisk kremost- og bringebærmassen, vend så inn pisket kremfløte og avkjøl litt.

Montering:

  1. Del sukkerbrødet i tre.
  2. Fyll første lag med bringebæremousse og bringebær på toppen.
  3. Fyll andre lag med vaniljekrem.
  4. Trekk kaken med krem og pynt med bringebær.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Sukkerbrød:
6 egg
140 g sukker
100 g mel
80 g potetmel
1 1/2 ts bakepulver

Vaniljekrem:
2 eggeplommer
2 egg
70 g sukker
4 dl fløte
3 dl melk
1 vaniljestang
40 g meierismør
30 g maizena
100 g valnøtter

Bringebærmousse:
200 g Philadelphia
3 dl kremfløte
450 g bringebær
1 pk bringebærgele
2 ss sitronsaft
250 g bringebær