index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Fredriks wienerbrød med eple og karamell & wienerbrød med vaniljekrem med rosiner

1 - 2 timer

Dette er Fredriks signaturversjon av wienerbrød, som sett i niende episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Deig

  • Elt sammen alle ingrediensen unntatt smøret. La deigen hvile i fryser i 10 minutter. 
  • Bank smøret mykt mellom to lag med bakepapir. 
  • Kjevle ut deigen til et kvadrat, og lett smøret i midten. Brett deigen over smøret som en konvolutt. 
  • Kjevle ut deigen til et avlangt rektangel, og brett slik at det er tre lag. 
  • La deigen hvile i fryser i 10 minutter, og gjenta kjevlingen tre ganger. 
  • Etter den siste gangen lar du deigen ligge i fryseren i 20 minutter, før du kjevler den ut til et rektangel. 
  • Del i to deler, den ene fyller du med eple og bretter sidene over. Den andre smører du vaniljekrem over og strør på frosne blåbær. 
  • Rull til en rulade og skjær små snurrer. 
  • La etterheve i en time. Stek så på 180 grader i ca. 20-25 minutter. 

Karamell

  • Smelt sukker og glukose til karamell. Tilsett smør, og rør til dette er blandet inn. 
  • Tilsett fløte, og kok til alt er blandet. 
  • Kok opp alle ingrediensene til de er en fin karamell.

Vaniljekrem

  • Kok opp sukker, fløte, frøene fra vaniljestangen og melk. Pisk eggeplommene godt sammen. 
  • Ha 50 gram melk og maizenna sammen og rør godt. Ha dette over sammen med eggeplommene. 
  • Hell den varme melken over eggeplommene forsiktig og rør hele tiden. 
  • Ha dette over i kjelen igjen og kok opp til kremen tykner. 

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Deig:
1 kg hvetemel
600 g helmelk (kald)
12 g salt
40 g gjær
150 g sukker
500 g meierismør (kaldt)

Karamell:
200 g sukker
75 g glukose
150 g kremfløte
75 g meierismør
2 g maldonsalt

Vaniljekrem:
200 g h-melk
50 g h-melk
100 g kremfløte
20 g maizenna
2 eggeplommer
50 g sukker

5-6 epler
Rosiner