index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Fredriks tropiske bløtkake med mango

Frukt og bær
1 - 2 timer

Mangopuré:

  • Rens mangoen og kjør i en food-prossessor sammen med sitronsaften.

Sukkerbrød (26 cm rund form):

  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
  • Sikt i det tørre, og vend dette veldig forsiktig inn i eggedosisen.
  • Ha røren i en form, og stek på 180 grader i ca. 30-40 minutter.

Mangomasse:

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  • Bland mangopuré og sitronsaft.
  • Kok opp 1/3 av dette, skvis ut vannet av gelantinplatene og la de smelte i den varme puréen.
  • Ha det sammen med resten av puréen og sett i kjøleskap.
  • Kok opp 200 gram sukker og vann til 121 grader.
  • Mens dette koker pisker du eggehvitte og 40 gram sukker til marengs.
  • Når sukkerlaken er på 121 grader, heller du denne litt og litt i marengsen.
  • Pisk til blandingen er på ca. 22 grader.
  • Bruk 240 gram av marengsen, og tilsett så mangopuré som har avkjølt seg til helst under 20 grader, og pisk til denne er godt blandet inn.
  • Pisk fløten til den er litt stiv, og vend denne inn i marengsblandingen.
  • Avkjøl i kjøleskap til den er stiv.

Sitronmarinerte mangobiter:

  • Kutt mango i passende biter til at den skal være inni kaken.
  • Bland alle ingrediensene sammen, og la det stå å trekke

Montering:

  • Kjevle marsipanen til et tynt lag, og kutt to sirkeler som er like store som kaken.
  • Del sukkerbrødet i 3, ha den første bunne på et kakefat, dynk med mangopure, ha mangomousse over og sitronmarinerte mangobiter på toppen, legg et lite lag med marsipan over mangobitene, og gjenta samme prosess ved neste lag.
  • Når du har lagt på den siste bunnen dekker du kaken med krem.
  • Pynt med krem og mangobiter.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Mangopuré:
2 mangoer
Saften av 2 sitroner

Sukkerbrød (26 cm rund form):
8 egg
320 gram sukker
240 gram hvetemel
80 gram potetmel
Skall av 2,5 sitron
1 ts bakepulver

Mangomousse:
500 gram mangopuré
100 gram sitronsaft
4 eggehvitter (120 gram)
200 gram sukker
40 gram sukker
1 dl vann
6 gelantinplater
2,5 dl kremfløte

Sitronmarinerte mangobiter:
3 mangoer
Saften av 2 sitroner
Skallet av 1 sitron

Montering:
0,5 kg marsipan
6 dl kremfløte
2 stk mango til pynt
Mynteblader

Ta denne oppskriften med deg

+47