index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Fredriks tarte tatin med plommer

1 - 2 timer

Dette er Fredriks signaturkake fra fjerde episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Butterdeig

  1. Elt sammen alle ingrediensene unntatt 125 gram smør. La hvile i kjøleskap i 10 minutter. 
  2. Bank resten av smøret mykt. Skjevle ut deigen, legg på smøret, og brett deigen over smøret. 
  3. Kjevle ut deigen til en lang remse. Brett i tre deler. Legg i fryseren i 10 minutter. 
  4. Gjenta samme bretteprosess tre ganger. Etter du har brettet siste gangen, lar du den hvile i fryser i 10 minutter. 
  5. Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Kutt deigen til en sirkel med diameter på 20 cm. 
  6. Stek på 200 grader i ca. 30 minutter. 

Montering

  1. Rens plommene og skjær dem i to og ta ut steinen inni. Legg de med den flate siden ned i en tett rund form (Ikke springform) á 20 cm i diameter. 
  2. Fyll opp formen nesten helt til toppen. Ha 100 gram sukker og strø jevnt over. 
  3. Kok opp vann og sukker til karamell. Ha karamellen i bunn av formen og legg plommene i karamellen. 
  4. Stek i ovnen på 225 grader i ca. 8 minutter. Når den er tatt ut av ovnen kutter man til butterdeigen slik at den passer over plommene. 
  5. Snu hele terten slik at butterdeigen nå kommer nederst, og plommene opp.

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Butterdeig
110 g kaldt vann
250 g mel
75 g kaldt meierismør
125 g kaldt meierismør
5 g salt

Ca. 1500 g plommer
300 g + 100 g sukker
60 g vann