index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Fredriks sjokoladekake med bringebærmousse

1 - 2 timer

Dette er Fredriks signaturkake fra første episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Kakebunn

  1. Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. 
  2. Smelt smøret, og vend dette forsiktig inn. Vend vekselsvis inn det tørre, og kulturmelk. 
  3. Når alt er blandet fordeler du røren i 3 former a 20 cm i diameter. 
  4. Stek på 180 grader i ca. 30 minutter.

Bringebærmousse

  1. 250 gram bringebærpuré lages av 550 gram tinte frosne bringebær, kjørt i en food-prosessor. Ha blandingen i en sil/sikt
  2. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/3 av bringebærpuréen, skvis ut vannet av gelatinplatene og la de smelte i den varme puréen. 
  3. Bland det så med resten av bringebærpuréen. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten. Rør med jevne mellomrom. 
  4. Kok opp 170 gram sukker og vann til 121 grader. Mens dette koker pisker du eggehvitene og 20 gram sukker til stiv marengs. 
  5. Hell sukkerlaken i marengsen, og la den piske til den er kald. 
  6. Hell i bringebærpuréen i 120 gram av marengsen, og la dette blande seg ordentlig. 
  7. Pisk fløten lett, og vend dette inn i margensen i flere omganger. 
  8. Sett i kjøleskapet og la det bli stivt. 

Sjokoladekrem

  1. Smelt sjokolade i vannbad, og la avkjøle seg til ca. 25-30 grader. 
  2. Pisk sammen smør, kakao og smeltet avkjølt sjokolade. 
  3. Pisk eggeplommene til eggedosis, kok sukker og vann til 117 grader. 
  4. Hell sukkersirupen forsiktig i en tynn stråle i eggedosisen. Pisk til blandingen har avkjølt seg til ca. 25 grader.
  5. Tilsett smør og sjokoladeblandingen, og pisk til alt er godt blandet, og man har en myk, glatt og blank krem. 

Montering

  1. Ha den ene kakebunnen på et kakefat. Fordel bringebærmoussen utover, ha på neste bunn, ha på bringebærmousse, legg så på den siste bunnen. 
  2. Ha sjokoladekrem og dekk sidene slik at bringebærmoussen ikke skal tyte ut. La den stå i kjøleskap eller fryser i 10 minutter. 
  3. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med en wilton 1M tip. Sprøyt ut små roser rundt hele kaken. Begynn nederst og jobb deg oppover. 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kakebunn:
4 egg
400 gram sukker
240 gram meierismør
60 gram bakekakao
400 gram hvetemel
560 gram kulturmelk (ikke skummet)
1,5 ts natron
1,5 ts bakepulver
5 gram salt
10 gram vaniljepulver

Bringebærmousse:
250 gram bringebærpuré
80 gram vann
100 gram eggehvite
190 gram sukker
3 gelatinplater
150 gram kremfløte

Sjokoladekrem:
600 gram sjokolade 64%
700 gram usaltet meierismør
50 gram bakekakao
200 gram eggeplomme
200 gram vann
300 gram sukker

Ta denne oppskriften med deg

+47