index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Fredriks pièce montée

2 - 4 timer

Dette er Fredriks pièce montée, som hun bakte i finalen av Hele Norge baker, sesong 3.

Vannbakkels med sjokolademousse

  • Kok opp vann, melk og smør. Tilsett hvetemel og rør i 1 minutt.
  • Ha blandingen i en kjøkkenmaskin i 10 min til avkjøling. Ha så i litt og litt egg, mens kjøkkenmaskinen går med et k-elemtent/grind. Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut små rundinger.
  • Stek på 180 grader i 25 minutter. 

Sjokolademousse

  • Smelt sjokoladen og la den avkjøle seg til 25 grader. Tilsett eggeplommene. Pisk fløte til det er stivt. Vend dette inn i sjokoladeblandingen. Pisk eggehvitter stivt, og tilsett melis. Vend inn marengsen. Sett i kjøleskapet til den stivner. 
  • Skjær et lite hull i de avkjølte vannbakkelsene og fyll i sjokolademousse. Lag karamell. Lag en kjegle av bakepapir. Dypp vannbakkelsene i karamell, og stable de opp langs kjeglen. La den avkjøle seg og lag sukkertråder av resten av karamellen

 

Konfekt med cashewnøtter

  • Start med å lage sjokoladeskallene: Smelt 2/3 av sjokoladen i mikrobølgovn i 30 sekunder av gangen. Tilsett så resten av sjokoladen og rør til blandingen har avkjølt seg til 28 grader. Bruk så en varmeblåserpistol til å varme opp blandingen til 31-32 grader. Hell sjokoladen over i formene, snu så sjokoladen og la det renne ut igjen. Sett formen kaldt. 
  • Lag fyllet: Kok opp fløte og glukose. Hell det over hakket sjokolade. Kjør blandingen med stavmikser til den er blank. Tilsett smøret, og kjør blandinegn litt til. Sett i kjøleskapet til den er ca 15 grader. 
  • Ha fyllet og avkjølte nøtter i hullene, men ikke helt opp.. Temperer så sjokolade igjen, og hell over formen igjen. Brukt en pallett slik at det blir helt rett. Sette formen i kjøleskapet i 20 minutter. Når du skal ha ut konfekten, banker du bare siden av formen i benken. 

Rist nøttene med saltet

Kjeks med rosiner og havregryn

  • Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Ha i resten av ingrediensene, og bruk en iskremskje med 5 cm i diameter og legg på bakepapir.
  • Stek på 180 grader i ca. 15 minutter. 

Montering

  • Ha kaken på et brett. Legg konfekten nederst rundt kaken.
  • Sett croquembouchen oppå kaken, og legg kjeksen rundt nederste kanten av croquembouchen.

 

Kake med kaffebavaroise:

Nøttebunn

  • Pisk eggehvitter og sukker til marengs. Ha nøtter og melis i en foodprosessor, og vend dette inn i marengsen.
  • Ha i en firkantet form på 28 cm x 28 cm.  Stek på 180 grader i 30 minutter. 

Karameliserte hasselnøtter

  • Smelt sukker og glukose til karamell. Tilsett smør, og rør til dette er blandet inn.
  • Tilsett fløte, og kok til alt er blandet. 

Kaffebavaroise

  • Kok opp melk, sukker og kaffebønner. La stå å trekke i 20 minutter Sil av kaffebønnene.
  • Legg gelantinplatene i kaldt vann i fem minutter. Hell melken over eggeplommene i en forsiktig stråle under konstant omrøring.
  • Kok opp blandingen til 80 grader. Tilsett gelatinplatene. La den avkjøle seg til 25 grader. Pisk fløten lett, og vend inn i melkeblandingen. 
  • Hell denne over nøttebunnen med de karameliserte hasselnøttene. La stå i kjøleskapet til den har stivnet. 

Sjokoladeglasasje

  • Kok opp 250 gram fløte med glukose og sukker. Smelt sjokoladen. Når den er smeltet, tilsetter du den oppkokte fløten og rører forsiktig. Når alt er godt blandet, tilsetter du iskald fløte, og rører til den er blank. 
  • Avkjøl til ca 30 grader. 

Montering

  • Ta kaken ut av formen, og sett på en rist over en stor bolle.
  • Hell glasuren over, og pynt nederst med kokos. 

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Vannbakkels med sjokolademousse:
150 g h-melk
150 g vann
180 g hvetemel
150 g saltet meierismør
250 g egg
3 g salt

Sjokolademousse:
50 g eggehvitte
80 g eggeplomme
250 g sjokolade (valrhona manjari)
100 g melis
200 g kremfløte

Karamell:
500 g sukker
100 g vann

Konfekt med cashewnøtter:
800 g sjokolade (Le noir, Valrhona)

Sjokoladefyll
300 g sjokolade (valrhona manjari)
300 g kremfløte
45 g glukose
45 g saltet meierismør

300 g cashwenøtter
10 g maldonsalt

Kjeks med rosiner og havregryn:
220 g mel
4 g natron
230 g lettkokte havregryn
250 g mykt meierismør
3 g salt
100 g hvitt sukker
190 gm brunt sukker
2 egg
180 g rosiner ligger i kokende vann

Kake med kaffebavaroise:

Nøttebunn:
120 g eggehvitte
120 g hasselnøtter
120 g sukker
120 g melis

Karameliserte hasselnøtter:
100 g grovhakkede hasselnøtter
200 g sukker
75 g glukose
150 g kremfløte
75 g meierismør

Kaffebavaroise:
600 g h-melk
600 g kremfløte
200 g sukker
80 g kaffebønner
8 gelatinplater
160 g eggeplommer

Sjokoladeglasasje:
600 g sjokolade (Le noir)
350 + 250 g kremfløte
150 g sukker
80 g glukose

Pynt:
Kokos