index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Fredriks havrebrød og chapati med hvitløk

Kjøtt
30 - 60 min

Flate brød med hvitløk:

  • Ha vann, mel og salt i en kjøkkenmaskin og elt i ca. 15 minutter. Finhakk hvitløk og rosmarin, og tilsett dette mot slutten av elteprosessen. Rull til små boller á 60 gram, og kjevle ut til det er tynt. Stek i en tørr jernpanne på begge sider til den er ferdig stekt.
  • Server med merierismør til.

Flate brød med havre:

  • Rør sammen havre og 150 gram vann. Elt sammen alt det andre (unntatt 120 gram vann) i 10 minutter.
  • Tilsett så 120 gram, og elt i 2 minutter til. La deigen forheve i 50 minutter.
  • Form til flate brød på 100 gram, og la etterheve i 25 minutter.
  • Dryss over havre før du steker de.
  • Stek på 250 grader i 10 minutter, skru så ned temperaturen til 225 grader og stek i 15 minutter til.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Flate brød med hvitløk:
600 gram hvetemel
20 gram maldonsalt
4 gram fersk rosmarin
3 fedd hviløk
400 gram vann
Meierismør til servering

Flate brød med havre:
750 gram hvetemel
525 gram vann + 120 gram vann
35 gram fersk gjær
150 gram havregryn + 300 gram vann
20 gram salt