index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Fredriks butterdeigpai med sjokolade og bringebær / Mascarponekrempai med jordbær

1 - 2 timer

Dette er Fredriks signaturpaier fra sjette episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Deig

  • Elt alle ingrediensene unntatt 125 gram smør. La hvile noen minutter i kjøleskapet.
  • Bank smøret mykt mellom bakepapir. Kjevle ut deigen, og pakk inn smøret i deigen. Brett deien slik som en butterdeig skal brettes. 
  • Kutt avlange rektangeler av deigen til de med sjokolade, og runde til de med mascarpone og jordbær,  prikk forsiktig med gaffel, og stek på 180 grader i 30 minutter. 

Sjokoladefyll

  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  • Kok opp sukker, 200 gram melk, og 100 gram fløte. Ha 50 gram melk sammen med maizenna og rør dette godt sammen.
  • Pisk eggeplommer og tilsett melk/maizenna-blandingen. Hell den kokende melken forsiktig over eggeplommene.
  • Ha blandingen tilbake i kjelen. Tilsett sjokoladen, og kok opp til den har tjuknet og sjokoladen har smeltet.
  • Skvis ut vannet av gelantinplatene, og la dem smelte i den varme kremen.
  • Kjør blandingen med stavmikser til den er glatt. Når den er 25 grader pisker du fløte lett, og blander med sjokoladekremen.
  • Avkjøl i kjøleskap.
     

Sjokoladepai

  • Ha kremen i det avkjølte tertebunnen. 
  • Pynt med masse bringebær oppå.

Mascarponekrem

Rør alle ingrediensene godt sammen. 

Sitrongelé

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. 

Pai med mascarpone og jordbær

Ha mascarponekrem i den avkjølte tertebunnen. Ha på jordbær, og pensle på sitrongeléen. 

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Deig:
250 g hvetemel
110 g kaldt vann
125 + 75 g kaldt saltet meierismør
5 g salt

Sjokoladefyll:
200 g h-melk
50 g h-melk
100 g + 100 g kremfløte
50 g sukker
20 g maizenna
2 eggeplommer
3 gelantinplater
300 g sjokolade (sekstifire prosent)

300 gram bringebær

Mascarponekrem:
200 gram mascarpone
200 gram kremfløte
50 gram melis
2 ss sitronsaft av sitroner

500 g jordbær

Sitrongelé:
1,5 gelantinplate
25 g glukose
50 g vann
20 g sukker
Saften av 1/2 sitron