Fredriks butterdeigpai med sjokolade og bringebær / Mascarponekrempai med jordbær
Dette er Fredriks signaturpaier fra sjette episode av Hele Norge baker, sesong 3.
Deig
- Elt alle ingrediensene unntatt 125 gram smør. La hvile noen minutter i kjøleskapet.
- Bank smøret mykt mellom bakepapir. Kjevle ut deigen, og pakk inn smøret i deigen. Brett deien slik som en butterdeig skal brettes.
- Kutt avlange rektangeler av deigen til de med sjokolade, og runde til de med mascarpone og jordbær, prikk forsiktig med gaffel, og stek på 180 grader i 30 minutter.
Sjokoladefyll
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
- Kok opp sukker, 200 gram melk, og 100 gram fløte. Ha 50 gram melk sammen med maizenna og rør dette godt sammen.
- Pisk eggeplommer og tilsett melk/maizenna-blandingen. Hell den kokende melken forsiktig over eggeplommene.
- Ha blandingen tilbake i kjelen. Tilsett sjokoladen, og kok opp til den har tjuknet og sjokoladen har smeltet.
- Skvis ut vannet av gelantinplatene, og la dem smelte i den varme kremen.
- Kjør blandingen med stavmikser til den er glatt. Når den er 25 grader pisker du fløte lett, og blander med sjokoladekremen.
- Avkjøl i kjøleskap.
Sjokoladepai
- Ha kremen i det avkjølte tertebunnen.
- Pynt med masse bringebær oppå.
Mascarponekrem
Rør alle ingrediensene godt sammen.
Sitrongelé
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
Pai med mascarpone og jordbær
Ha mascarponekrem i den avkjølte tertebunnen. Ha på jordbær, og pensle på sitrongeléen.
Ingredienser
Beregnet for 6 voksne og 0 barn.
Deig:
250 g hvetemel
110 g kaldt vann
125 + 75 g kaldt saltet meierismør
5 g salt
Sjokoladefyll:
200 g h-melk
50 g h-melk
100 g + 100 g kremfløte
50 g sukker
20 g maizenna
2 eggeplommer
3 gelantinplater
300 g sjokolade (sekstifire prosent)
300 gram bringebær
Mascarponekrem:
200 gram mascarpone
200 gram kremfløte
50 gram melis
2 ss sitronsaft av sitroner
500 g jordbær
Sitrongelé:
1,5 gelantinplate
25 g glukose
50 g vann
20 g sukker
Saften av 1/2 sitron