index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Fredriks butterdeigkjeks med eple / Browniekjeks med peanøttfrosting / Sjokolade- og karamellkjeks

1 - 2 timer

Dette er Fredriks signaturkjeks fra femte episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Browniekjeks med peanøttfrosting

  • Smelt 400 g sjokolade og smør over vannbad. Pisk egg og sukker til eggedosis. 
  • Hakk opp resten av sjokoladen. 
  • Ha i det tørre og sjokoladebitene i eggedosisen og la røren stå i 10 minutter. 
  • Ha i sjokolade/smør-blandingen og pisk til alt er godt blandet. 
  • Fordel på et bakepapir, og stek i ca. 10 minutter på 180 grader. 

Peanøttfrosting

  • Pisk melis, peanøttsmør og smør luftig i 5 minutter. 
  • Tilsett romtemperert kremost, og pisk kun til alt er godt blandet.
  • 200 gram peanøtter til servering.

Montering

  • Avkjøl kjeksene og fordel frosting mellom hver kjeks.

 

Kjeks med mønster

  • Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett egget og pisk til det er godt blandet inn. 
  • Ha i hvetemel og salt, og pisk til det er en fast fin deig. 
  • La deigen hvile i kjøleskap i 30 minutter. Kjevle ut deigen, og trykk ut sirkler. 
  • Ha en ny, mindre form og kutt slik at det blir et stort hull i halvparten, slik at de ser ut som en doughnut. 
  • Stek på 180 grader i 10-15 minutter. 

Sjokoladeganache

  • Kok opp glukose og fløte. Ha det over opphakket sjokolade. Kjør med stavmikser.
  • Tilsett smøret, og kjør litt til med stavmikser. Sett i kjøleskapet til det stivner.

Karamell

  • Smelt sukker og glukose til karamell. Tilsett smør, og rør til dette er blandet inn. 
  • Tilsett fløte, og kok til alt er blandet. 
  • 200 gram sjokolade til servering.
  • Kok opp alle ingrediensene til det blir en tykk fin karamell.

Montering

  • Ha sjokoladekrem på den delen av kjeksen som er uten hull.
  • Legg på delen med hull, og fyll hullet opp med karamell.

 

Butterdeigkjeks

  • Elt sammen alle ingrediensene unntatt 125 gram smør. La hvile i kjøleskap i 10 minutter. 
  • Bank resten av smøret mykt. Kjevle ut deigen, legg på smøret, og brett deigen over smøret. 
  • Kjevle ut deigen til en lang remse. Brett i tre deler. Legg i fryseren i 10 minutter. 
  • Gjenta samme bretteprosess tre ganger. Etter du har brettet siste gangen, lar du den hvile i fryser i 10 minutter. 
  • Kjevle ut deigen til et stort rektangel. Kutt fine kvadrater, og stek på 180 grader i ca 20 minutter, eller til de er gylne. 
  • Kok opp alle ingrediensene til eplene er møre. Mos litt med en gaffel. 

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Browniekjeks med peanøttfrosting:
600 g sjokolade (sekstien prosent)
60 g smør
3 egg
1 vaniljestang
60 g hvetemel
6 g bakepulver
225 g sukker

Peanøttfrosting:
150 g melis
250 g peanøttsmør
300 g kremost
150 g smør

Kjeks med mønster:
165 g romtemperert meierismør
100 g sukker
1 egg
350 g mel
2 g salt

Sjokoladeganache:
200 g sjokolade 61%
200 g kremfløte
30 g glukose
30 g meierismør

Karamell:
200 g sukker
75 g glukose
150 g kremfløte
75 g smør
8 g maldonsalt

Butterdeigkjeks:
250 g hvetemel
100 g kaldt vann
75 g smør, saltet
125 g smør, saltet
5 g salt
40 g sukker

Eplesyltetøy:
2 epler
100 g vann
1 ts kanel
Frøene av en vaniljestang
20 g sukker
1 eple til servering