index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Foccacia med soltørket tomat

Kjøtt
Italiensk
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på foccacia med soltørket tomat, som Anne Kat Håskjold lagde i fjerde episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

  1. Elt sammen alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin i ca. 10 min.
  2. La den hvile 15 minutter.
  3. Hell olje på benken, og legg deigen oppå.
  4. Hakk soltørkede tomater og kna inn.
  5. Forme deigen til et rundt brød. Sett til heving i ca. 40 min.
  6. Lag en urteolje ved å knuse urter i olje i en morter. Bruk ca. 1 dl urter og 1 dl olje.
  7. Sett ovnen på 180 grader.
  8. Sprinkle litt olje over brødet, og stikk fingrene ned i brødet så noe av oljen kommer inni også, strø på litt salt på før steking. Form det gjerne litt med hendene også før det settes i ovnen.
  9. Stekes ca. 30 min.
  10. Pynt med litt rosmarin når brødet er ferdig.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

4 dl varmt vann
200 g fint rugmel
Ca. 1 dl olje
2 ts salt
1 pk gjær
Hvetemel til passe deig
Solrørkettomat i olje
Friske urter - timian og rosmarin