index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Favorittboller med sitron og pistasje

Kjøtt
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Favorittboller med sitron og pistasje, som Marit Hegle lagde i tredje episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Bolledeig:

  1. Bland ca. 400 g av melet med kardemomme og sukker.
  2. Smuldre gjæren i en annen bolle og løs opp denne i romtemperert melk.
  3. Tilsett ca. 1 ts sukker i melkeblandingen og rør godt.
  4. Hell melkeblandingen over i melblandingen og bland.
  5. Tilsett litt og litt mel mens kjøkkenmaskinen går, helt til deigen så vidt slipper bollen.
  6. Tilsett olje og smør i små terninger og elt i ca. 5 minutter til.
  7. Hev på et lunt sted i 30 minutter. 

Fyll:

  1. Bland alt godt sammen.
  2. Kjevle ut en firkant av bolledeigen som er ferdig hevet. Smør utover fyllet på halve deigen og brett den andre halvdelen over.
  3. Skjær 2 cm brede strimler. Tvinn hver strimmel og form til en kringle.
  4. Sett bollene til heving på et bakepapir i 30 min.
  5. Pensle bollene med et sammenvispet egg og dryss over litt perlesukker og grovhakkede pistasjenøtter.
  6. Stek på 225 grader i ca. 10 minutter. 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bolledeig:
Ca. 500 g hvetemel
100 g finkornet sukker
35 g fersk gjær for søte deiger
1 ts kardemomme
100 g romtemperert smør
1 ss rapsolje
3,5 dl melk

Fyll:
Revet skall av 2 økologiske sitroner
50 g lyst Muscadovosukker
125 g romtemperert smør
75 g grovhakkede, salte pistasjenøtter