index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Farmors beste festkrans

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Farmors beste festkrans, som Aina Goa-Bjørnøy lagde i tredje episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Deig:

  1. Varm melk og smør til lunk (30-35 grader).
  2. Ha salt over gjæren, la den løse seg opp og ha i væsken.
  3. Ha egg, sukker, kardemomme og så mye mel at deigen blir løs og smidig.
  4. Hev i ca. 30 min.

Eplemost:

  1. Skrell eplene og del i biter.
  2. Ha alt i en kjele og la det koke til eplene er helt i oppløsning.
  3. Smak til med kanel.
  4. Avkjøl.

Kransekakemasse:

  1. Pisk eggehviten stiv. Ha i massen.
  2. Bland godt og sett til side.

Fyll:

  1. Ha smøret i en bolle. Riv i kransekakemassen.
  2. Tilsett sukker og kanel.
  3. Kjevle ut deigen og del i to (blir to kranser).
  4. Smør først smørblandingen på, så eplemosten.
  5. Rull sammen og hev til dobbel størrelse i ca. 30-40 min.
  6. Legg som en krans, klipp mønster og pensle med egg.
  7. Stek midt i ovnen på varmluft, 200 grader i ca. 25 min.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Deig:
4 dl melk
50 g gjær
125 g smør
1 egg
1 dl sukker
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
Ca. 11 dl hvetemel

Eplemost:
5 epler
1 dl sukker
1/2 dl vann
Litt kanel

Kransekakemasse:
100 g mandelmel
100 g melis
1 eggehvite
Litt glukose

Fyll:
100 g smør
50 g kransekakemasse
1 1/2 dl sukker
1 ss kanel
Eplemost