index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Færøykake á la Vegard

Kjøtt
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Færøykake, som Vegard Hellevik lagde i første episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Marengsbunn:

  1. Stivpisk eggehviter og ha i sukkeret i tre omganger.
  2. Rør inn mandlene og lag to like sirkler av marengs på stekeplate dekket med bakepapir.
  3. Stek på 145 grader i 55 min.

Fyll:

  1. Pisk krem av kremfløte og 1 ts sukker.
  2. Pisk enda en krem av sæterrømme og 1 ts sukker.
  3. Bland det sammen og ha i små eplebiter.

Glasur:

  1. Bland alt sammen og kok opp.
  2. Kok på svak varme under konstant omrøring.
  3. Avkjøl i kjøleskap.
  4. Ha fyllet på den ene kakebunnen, og legg på den andre bunnen.
  5. Ha på glasuren rett før servering.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Marengsbunn:
4 eggehviter
175 g sukker
125 g hakkede mandler

Fyll:
1 pk kremfløte
2 ts sukker
1 pk sæterrømme
5 grønne sure epler

Glasur:
3 dl fløte
2,5 ss mørk sirup
1,5 ss vaniljesukker
75 g melis