index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Ericas sjokolade- og bringebærkake

Sjokolade
1 - 2 timer

Dette er Ericas signaturkake fra syvende episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Sjokoladekake

  • Bland alle de tørre ingrediensene. Visp egg og olje sammen. Bland godt de tørre ingrediensene i eggblandingen. 
  • Bland til slutt i den kokende melken. 
  • Fordel røren i kakeformer. Fordel bringebær i kakeformer og bake.

Form: 2 kakeformer på 20 cm diameter.
Ovn: 175°C grader, under over
Steketid: 50 minutter

Bringebærcoulis

  • Kok alt i 20 min. Sil ut frøene fra bringebærene og kok 2 min. til. 
  • Avkjøl i kjøleskap.  

Sjokolademousse

  • Visp kremfløte. Smelt sjokolade i vannbad. Visp eggeplommer og sukker sammen. 
  • Bland sjokolade og eggblandingen. Vend kremfløte inn sjokoladeblandingen. Ha moussen i en sprøytepose.

Pynt/Dekor

  • Ha halvparten av sjokoladen i vannbad. Varm til 48-50°C grader. 
  • Rør inn resten av sjokoladen til den blir 28°C grader. Varm den opp igjen til den blir 31-32°C grader.
  • Ha sjokoladen på en bakepapir, som en rund plate. Strø litt frysetørkede bringebær over sjokoladen. La det stivne.

Montering, rekkefølge:

Kakebunn; mousse; bringebærcoulis i midten av mousse; kakebunn; mousse; fersk bringebær; sjokoladeplate med frysetørkede bringebær.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Sjokoladekake:
4 dl hvetemel
3 dl kakao pulver
4 dl brun farin
4 ts bake pulver
1/2 ts maldonsalt
2 egg, økologiske
2 dl solsikkeolje
4 dl melk, lunken

200 g bringebær

Bringebærcoulis:
500 g bringebær, frossen
1 ss brun farin

Sjokolademousse:
1 l kremfløte
10 ss sukker
10 eggeplomme
100 g mørk sjokolade (sytti prosent)

Pynt/Dekor:
400 g mørk sjokolade (sytti prosent)
Frysetørkede bringebær
400 g ferske bringebær