index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Ericas pepperjaffa med skogsbærsyltetøy / Cookies med skogsbærsmørkrem / Snurrekjeks med fennikel og sjokolade

1 - 2 timer

Dette er Ericas signaturkjeks fra femte episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Pepperjaffakjeks med skogsbærsyltetøy

  • Sikt hvetemel, natron, bakepulver salt og krydder sammen. 
  • Pisk smør og brun farin sammen til de blir lysere. Rør i egg. Ha i melblandingen til slutt.
  • La det hvile i kjøleskap i 30 minutter. 
  • Kjevl deigen over bakepapir. Sett det i en langpanne og bak.

Ovn: 175°C grader under over, eller varmluft hvis du bruker 2 hyller.
Steketid: 13-15 minutter

Skogsbærsyltetøy

  • Kok alt sammen i ca 20 minutter til det blir tykt.

Sjokolade

  • Ha halvparten av sjokoladen i vannbad. Varm til 48-50°C grader.
  • Rør inn resten av sjokoladen til den blir 28°C grader. Varm den opp igjen til den blir 31-32°C grader.

 

Tranebær og pistasjnøtter cookies

  • Visp smør, sukker og brun farin til det blir lyst og luftig. 
  • Ha i egg. Rør i alle de andre ingredienser, unntatt de to siste. Tranebær og pistasjnøtter rør du forsiktig i til slutt. 
  • Bruk en spiseskje og en teskje til å forme boller.

Form: Stekepanne
Ovn: 175°C grader under over, eller varmluft hvis du bruker 2 hyller.
Steketid: 15 minutter

Skogsbær smørkrem

  • Visp smør og melis sammen. Deretter tilsett kremost og syltetøy. Rør alt sammen. Avkjøl.

 

Fenikkel- og sjokoladesnurrer kjeks

  • Rør sammen hvetemel, sukker,bakepulver og salt. Rør i smør til du har en blanding som ser ut som grove brødsmuler. 
  • Tilsett egg og vanilje. Del deigen i to og tilsett fennikel i en bolle og kakao i den andre. 
  • Avkjøl i kjøleskap i 15 minutter.
  • Kjevl deigene. Pensle med egg og sett dem sammen. 
  • Rull deigen. Skjær og plasser kjeksene i en stekkepanne.

Ovn: 175°C grader under over, eller varmluft hvis du bruker 2 hyller.
Steketid: 13-15 minutter

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Pepperjaffakjeks med skogsbærsyltetøy:
65 g smør
160 g brun farin
1/2 egg
140 g hvetemel
1/4 ts natron
1/4 ts bakepulver
1 ts ingefær pulver
1 ts kanel pulver
1 ts nellik
1/4 ts svart pepper
1/4 ts maldon salt

Skogsbærsyltetøy:
200 g skogsbær, frøst
130 g sukker
1/2 eple, revet
1/2 sitron, juice

Sjokolade (sytti prosent), til å dyppe
300 g sjokolade (sytti prosent)

Tranebær- og pistasjnøttcookies:
65 g usaltet smør
60 g brun farin
30 g sukker
1 egg, økologisk
120 g hvetemel
3 kardemommepod
1/2 ts vaniljestang
1/4 ts natron
1/4 ts bakepulver
1 ts maldon salt
50 g tørkede tranebær
50 g pistasjnøtter

Skogsbærsmørkrem:
100 g usaltet smør
200 g melis
200 g snøfrisk naturell
4 ts skogsbærsyltetøy

Fenikkel- og sjokoladesnurrer kjeks
160 g hvetemel
90 g sukker
90 g smør
1/2 ts bakepulver
1 ts Maldon-salt
1/2 egg
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljestang
1/2 ts fennikelfrø
1 ss kakaopulver