index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Ericas kjærlighetskake med pasjonsfrukt

Kjøtt
1 - 2 timer

Dette er Ericas signaturkake fra andre episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Pasjonsfruktsaus

  1. Kok opp pasjonsfrukt, sukker og vann i ca. 15 minutter i en kasserolle. 
  2. Sil for å ta av frøene. Kok opp 5 minutter til.

Pasjonsfrukt Chiffon-kake

  1. Bland alle de tørre ingrediensene. Bland alle de våte sammen, unntatt av eggehviten. Rør alt sammen. 
  2. Visp eggehvitene med 40 g sukker til de blir stive. Rør eggehvitene i deigen. 
  3. Form: 1 rund kakeform med 20 cm x 7,6cm
  4. Ovn: 160°C grader under over, eller varmluft hvis du bruker 2 hyller.
  5. Steketid: 45-50 minutter

Sjokolade Chiffon-kake

  1. Bland alle de tørre ingrediensene. Bland alle de våte sammen, unntatt av eggehviten. Rør alt sammen. 
  2. Visp eggehvitene med 40 g sukker til de blir stive. Rør eggehvitene i deigen.  
  3. Form: 1 rund kakeform med 20 cm x 7,6cm.
  4. Ovn: 160°C grader under over, eller varmluft hvis du bruker 2 hyller.
  5. Steketid: 45-50 minutter

Sjokoladekrem

  1. Visp kremfløte med sukker til de blir stive. 
  2. Rør i kakao. 

Pasjonsfrukt-ostekrem

  1. Visp kremfløte og halvparten av sukker sammen. Visp kremost, sukker og pasjonsfrukt saussammen. 
  2. Rør alt sammen. Avkjøl.

Pasjonsfruktkrem

  1. Visp kremfløte med sukker til de blir stive. 
  2. Rør i pasjonsfruktsaus.

Sjokoladeganache

  1. Varm opp kremfløte. Hell kremfløte over sjokoladen. 
  2. La stå i 3 minutter uten å røre. Kjør med stavmikser for å få den glatt. 
  3. Ha i sprøytepose. Avkjøl. 

Montering

  1. Pasjonsfrukt Chiffon-kake; pasjonsfrukt sause; pasjonsfruktmousse; sjokolade chiffon kake; sjokolade ganachê; pasjonsfrukt krem langskanten og sjokoladekrem i midten. 
  2. Repeter alt en gang til, men avslutt bare med pasjonsfruktkrem over hele kaken. 
  3. Dekk kaken med marsipan. Pynt med pasjonsfrukt på toppen og sjokoladeganachê.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Pasjonsfruktsaus:
16 pasjonsfrukt
16 ss sukker
4 dl vann

Pasjonsfrukt Chiffon-kake
0,8 dl solsikkeolje
0,5 dl pasjonsfrukt sause eller 1 ts konsentrert pasjonsfrukt smak
0,6 dl vann
1 ts konsentrert pasjonsfrukt smak
4 egg plommer
1 vanilje stang, frøene
140 g hvetemel
200 g + 40 g sukker
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts maldon salt
4 eggehviter

Sjokolade Chiffon-kake:
0,8 dl solsikkeolje
1,2 dl kaffe, espressopulver
4 egg plommer
1 vaniljestang, frøene
140 g hvetemel
32 g kakao pulver
160 g + 40 g sukker
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts maldonsalt
4 eggehviter

Sjokolade Krem
4 dl kremfløte
4 ss sukker
8 ss kakao pulver

Pasjonsfrukt-ostekrem:
4 dl kremfløte
4 dl snøfrisk naturell
16 ss sukker
8 ss pasjonsfrukt sause

Pasjonsfruktkrem:
4 dl kremfløte
4 ss sukker
12 ss pasjonsfrukt sause

Sjokoladeganache:
300 g sjokolade (sytti prosent)
6 dl kremfløte

Pynt:
400 g marsipan
2 pasjonsfrukt