index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Ericas franske limefinancier med kardemomme og ananas

1 - 2 timer

Dette er Ericas signaturkake fra fjerde episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Lime-, kardemomme- og ananasfinanciers

  1. Smelt smør og la det kokes i ca 15 minutter til det blir brunn. La smøret avkjøles. 
  2. Visp eggehvitene og halv av sukker sammen til det blir hvite, men mykke. 
  3. Bland alt det tørre sammen. Bland i limejuice, eggehvitene og smøret. Ikke bland røren for mye. 
  4. La røren hvile i ca. 30 minutter i kjøleskap. Fyll 3/4 av kakeformer med røren. 
  5. Ha en skive ananas på toppen og bak til de blir brunn på toppen av kakene.

Form: Financiersform eller muffinsform, 5 cm diameter per muffinsform.
Ovn: 200C
Tid: 15-20 min.

Limefondant

  1. Bland alle ingrediensene i en glasskål. Varm blandingen i bainmarie i 10 minutter. 
  2. Dykk deretter hver financier til de blir halvt dekket med fondant. Vent til de tørker før servering.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Lime-, kardemomme- og ananasfinanciers:
120 g usaltet smør
100 g melis
50 g hvetemel
100 g madelmel
1 strø salt, maldon
1 lime, skall
2 ss lime, juice
12 kardemomme pod eller 2 ts kardemomme pulver
4 eggehvite
1 ananas, i skiver

Limefondant:
500 g melis
6 ss lime, juice
1 eggehvite