index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Éricas festfocaccia & søtpotetlefser

Fugl
30 - 60 min

Festfocaccia:

  • Balnd varmt vann, tørrgjær og sukker sammen og la de hvile ca 5 minutter. Bland mel, salt og olive olje i en bolle. Deretter tilsett vannet og rør til du har en klissete deig. Elt deien med olive olje i 10 minutter. Ha deigen i en bolle og la den hvile inne oven i 30-50 grader i 50 minutter.
  • Hell deigen over i en langpanne.Bruk fingrene til å fordele deigen ut mot kantene. Skjære deigen i 6 og ta på toppingen. Bak i 200C i 20 minutter.
  • Form: Stekepanne
  • Ovn: 200°C grader under over
  • Steketid: 20 minutter

Søtpotetlefser:

  • Kok potetene. Mal potetene minst to ganger. La den hvile ca 10 minutter. Deretter bland potet med rugmel og hvetemel.
  • Fordel deigen i porsjoner av 45 gram. Rull deigen i mer hvetemel og kjevle den ut.
  • Steke lompene på en varme stekepanne, ca 2 minutter på hver side. Stikk i lompene med gaffel så de ikke blåser opp. Dekk lompene med en kjøkkenhåndkle for at de ikke blir tørre.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Festfocaccia:
7 g tørrgjær
3,5 dl vann
1 strø sukker
500 g hvetemel
2 ts salt, Maldon
0,5 dl olivenolje
8 soltørkede tomater
Ekstra olivenolje, til å elte

Fyll:
2 squash, i skiver
Soltørket tomat
Grana Padano ost
Timian, tørket
3 dl Olivenolje
Maldon salt

Søtpotet lefser:
260 g søtpotet
75 g rugmel
75 g hvetemel
2 ts spisskummen pulver
2 ts salt
4 ss usaltet smør