index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Éricas eplekake

1 - 2 timer

Dette er Éricas signaturkake fra første episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Eplekake

  1. Sikt hvetemel, kruskakli, bakepulver, natron og salt sammen.
  2. Rør smør og sukker luftig. Tilsett ett egg om gangen og rør den godt inn før du tilsetter neste. 
  3. Rør sammen kokosmelk og frøene fra en vaniljestang. Rør  mel- og melkblandingene vekselvis inn i deigen. Start og avslutt  med melblandingen. 
  4. Røren er tykk. Rør inn epler til slutt. 

Form: 2 kakeform 20 cm diameter.
Ovn: 160°C grader under over, eller varm luft hvis du brukker 2 hyller.
Steketid: 50 minutter

Blåbærcoulis

  1. Ha alt i en kasserolle. 
  2. Kok i middels varm i 10-15 min. 
  3. Avkjøl.

Philadelphiakrem med fersk blåbær

  1. Visp de tre første ingrediensene sammen. 
  2. Visp kremfløte til den blir stiv. 
  3. Bland alt sammen.

Matchatemakroner 

  1. Sikt mandelmel, melis og matchate sammen to ganger.
  2. Pisk eggehviter og lime til det skummer, tilsett litt sukker om gangen. Pisk til det ikke faller ut av bollen når den snus opp ned.
  3. Ha mandelmiksen oppi og rør med faste, raske grep for å slå ut luften. Røren skal dryppe sakte når den løftes med en slikkepott. 
  4. Fyll røren i en sprøytepose og sprøyt små makroner (ca 3 cm diameter) ut på et stekebrett med bakepapir. 
  5. Plasser stekebrettet foran en forvarmt ovn, med åpent døret i 10-15 minuter. Deretter ha stekebrettet inne stekeovn. 
  6. Bruk blåbærcoulis som fyll.

Ovn: 150°C grader under over, eller varm luft hvis du bruker 2 hyller.
Steketid: 10-12 minutter

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Eplekake:
435 g / 2 og 3/4 cup hvetemel
30 g / ¼ cup kruskakli (hvetekli)
2 1/4 ts bakepulver
3/4 ts natron
1/2 ts salt, maldon
228 g smør, romtemperert
210 g / 1 ½ kopp brun farin
6 egg, romtempererte og økologiske
1 kopp kokosmelk
1 vaniljestang
4 cup eple, skåret i terninger

Blåbær Colins:
600 g blåbær, frossen
1 lime, juice
6 ss brunfarin
1 eple, økologisk evelina smart eller golden delicious, revet

Philadelphiakrem med ferske blåbær:
600 g Philadelphia
6 ss brun farin
1 vaniljestang
7 dl kremfløte
2 kurver blåbær

Matcha-temakroner:
56 g hvitt mandelmel
98 g melis
1 ts matcha-te (pulver)
56 g eggehvite (ca 2 egghvite), fra økologiske egg
28 g eller 2 ss sukker
1 ts lime, juice

Pynt:
100 g / 1 kurv blåbær, fersk
100 g physalis
Agave syrup
Mynteblader