index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Ericas créme brûlée med banan, lakris og karamell

Fransk
1 - 2 timer

Dette er Ericas signaturversjon av den klassiske desserten, som sett i åttende episode av Hele Norge baker, sesong 3.

  • Mos bananene. Varm opp melk, banan, stjerneanis og vanilje. La melkeblandingen hvile i 15 minutter. 
  • Ha sukker i en kasserolle og la det småkoke til det blir karamell. Tilsett melkeblandingen i karamellen og visp det godt. Kjør melk blandingen med et stavmikser i 2 minuter. 
  • Skill eggeplommer. Visp eggeplommene i melk- og karamellblandingen.
  • Sett porsjonsformer i en langpanne og hell i kremblandingen med hjelp av en sil. Hell kokende vann i langpannen slik at det står halvveis opp på formene.
  • Stek i ovnen på 160°C til desserten blir stiv. Avkjøl.
  • Ha sukker i en kasserolle og la det småkoke til det blir karamell. Hell karamellen over hver porsjonsform.

Form: 12 ramekiner mellom 10cl og 20cl eller terterformer 11 cm.
Ovn: 160°C grader under over, eller varmluft hvis du bruker 2 hyller.
Steketid: 40-50 minutter

Montering/dekor

  • Pynt med noen bananer og stjerneanis i hver porsjonsform.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

1 liter lettmelk
5 modne økologisk bananer, most (gule med med noen svarte prikker)
3 stjerneanis
0,5 vaniljestang
1 strø salt, maldon

100 g sukker
10 egg plommer, siktet

600 g sukker til karamell

Pynt/dekor:
Stjerneanis
Bananer