index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Ericas brigadeiropai / Clafoutis med plommer

1 - 2 timer

Dette er Ericas signaturpaier fra sjette episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Sjokolademørdeig

  • Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, unntatt  vannet. Ha i litt vann hvis blandingen er tørr. La deigen hvile i 10 minutter i kjøleskap. Kjevle deigen og dekk terteformer.
  • Form: 3 terteformer 8 cm.
  • Ovn: 200°C grader (med bakepapir og bønner over) under over.
  • Steketid: 10 minutter med bakepapir og 5 minutter uten bakepapir.

Vaniljemørdeig

  • Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, unntatt vannet. Ha i litt vann hvis blandingen er tørr. La deigen hvile i 10 minutter i kjøleskap. Kjevle deigen og dekk terteformer.
  • Form: 3 terteformer 8 cm.
  • Ovn: 200°C grader (med bakepapir og bønner over) under over.
  • Steketid: 10 minutter med bakepapir og 5 minutter uten bakepapir.

Plommeclafoutis med vaniljemørdeig

  • Del plommer i to. Kok plommer, smør og agavesirup sammen til det blir mykt. Det tar ca. 5-7 minutter.
  • Bland hvetemel, salt, sukker, egg, melk og vanilje sammen. Hell blandingen i terteformer med vaniljemørdeig. Ha plommer over blandingen.
  • Form: 3 terterformer 8 cm.
  • Ovn: 200°C grader under over.
  • Steketid: 20 minutter.

"Brigadeiro"-pai med jordbær med sjokolade mørdeig

  • Kok sukret kondensert melk, kakao og smør sammen i ca. 10 minutter, til det blir tykk.
  • Ta kaserollen av varmen og bland i matfløte og appelsinskall. Avkjøl.
  • Hell brigadeiro i sjokolade pai skallet og pynt med jordbær.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Sjokolademørdeig:
250 g hvetemel
50 g kakao
200 g kaldt usaltet smør
100 g sukker
2 ts salt, Maldon
1 egg
2 ss kaldt vann

Vaniljemørdeig:
300 g hvetemel
200 g usaltet smør
100 g sukker
2 ts Salt, maldon
1 1/2 fennikelfrø
1 vaniljestang
1 egg
2 ss kaldt vann

Plommeclafoutis med vaniljemørdeig:
3 røde plommer
1 ss smør
2 ss agave sirup
50 g hvetemel
80 g sukker
Maldonsalt
2 egg
2 dl lettmelk
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljestang

"Brigadeiro"-pai med jordbær med sjokolademørdeig:
2 bokser av sukret kondensert melk
3 ss kakao pulver
2 ss usaltet smør
2-3 dl matfløte
Appelsinskall, av en appelsin

Pynt:
50 g jordbær