Ericas brigadeiropai / Clafoutis med plommer
Dette er Ericas signaturpaier fra sjette episode av Hele Norge baker, sesong 3.
Sjokolademørdeig
- Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, unntatt vannet. Ha i litt vann hvis blandingen er tørr. La deigen hvile i 10 minutter i kjøleskap. Kjevle deigen og dekk terteformer.
- Form: 3 terteformer 8 cm.
- Ovn: 200°C grader (med bakepapir og bønner over) under over.
- Steketid: 10 minutter med bakepapir og 5 minutter uten bakepapir.
Vaniljemørdeig
- Ha alle ingrediensene i en foodprosessor, unntatt vannet. Ha i litt vann hvis blandingen er tørr. La deigen hvile i 10 minutter i kjøleskap. Kjevle deigen og dekk terteformer.
- Form: 3 terteformer 8 cm.
- Ovn: 200°C grader (med bakepapir og bønner over) under over.
- Steketid: 10 minutter med bakepapir og 5 minutter uten bakepapir.
Plommeclafoutis med vaniljemørdeig
- Del plommer i to. Kok plommer, smør og agavesirup sammen til det blir mykt. Det tar ca. 5-7 minutter.
- Bland hvetemel, salt, sukker, egg, melk og vanilje sammen. Hell blandingen i terteformer med vaniljemørdeig. Ha plommer over blandingen.
- Form: 3 terterformer 8 cm.
- Ovn: 200°C grader under over.
- Steketid: 20 minutter.
"Brigadeiro"-pai med jordbær med sjokolade mørdeig
- Kok sukret kondensert melk, kakao og smør sammen i ca. 10 minutter, til det blir tykk.
- Ta kaserollen av varmen og bland i matfløte og appelsinskall. Avkjøl.
- Hell brigadeiro i sjokolade pai skallet og pynt med jordbær.
Ingredienser
Beregnet for 6 voksne og 0 barn.
Sjokolademørdeig:
250 g hvetemel
50 g kakao
200 g kaldt usaltet smør
100 g sukker
2 ts salt, Maldon
1 egg
2 ss kaldt vann
Vaniljemørdeig:
300 g hvetemel
200 g usaltet smør
100 g sukker
2 ts Salt, maldon
1 1/2 fennikelfrø
1 vaniljestang
1 egg
2 ss kaldt vann
Plommeclafoutis med vaniljemørdeig:
3 røde plommer
1 ss smør
2 ss agave sirup
50 g hvetemel
80 g sukker
Maldonsalt
2 egg
2 dl lettmelk
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljestang
"Brigadeiro"-pai med jordbær med sjokolademørdeig:
2 bokser av sukret kondensert melk
3 ss kakao pulver
2 ss usaltet smør
2-3 dl matfløte
Appelsinskall, av en appelsin
Pynt:
50 g jordbær