index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Eplesnurrer á la Iren

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Eplesnurrer á la Iren, som Iren Sandholt lagde i tredje episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Deig:

  1. Smelt smør, ha i melk og varm til 37 grader.
  2. Smuldre gjær i bakebollen og hell over melk og smør.
  3. Ha i kardemomme, sukker , salt, Luftigere Bakst og mesteparten av melet.
  4. Eltes til en myk og smidig deig. Ha i mer mel hvis nødvendig.
  5. Heves til dobbelt størrelse.

Fyll:

  1. Skrell og del eplene i små biter.
  2. Kok de sammen med sukkeret under lokk, til de blir myke, men ikke til mos. Det er nok fuktighet i eplene.
  3. Avkjøles.

Montering:

  1. Kjevle ut deigen til en avlang leiv.
  2. Bre over et tynt lag mykt smør.
  3. Strø over kanel og sukker.
  4. Fordel eplebitene over deigen og strø over rosiner.
  5. Rull sammen fra langsiden.
  6. Skjær i 3-4 cm tykke skiver og sett til etterheving på bakepapirkledd stekeplate.
  7. Heves i ca. ½ time.
  8. Pensles med egg og drysses med hakkede mandler og perlesukker.
  9. Stekes ved 225 grader i ca. 15 min midt i ovnen.
  10. Avkjøles på rist.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Deig:
Ca. 900 g hvetemel
150 g smeltet smør
5 dl helmelk
1/2 ts salt
1 dl sukker
50 g gjær for søte deiger
1 ss Luftigere Bakst
2 ts kardemomme

Fyll:
3 syrlige epler
2-3 ss sukker

Montering:
50 g mykt smør
Kanel
Sukker
Rosiner
Pynt
Hakkede mandler
Perlesukker