index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Ellens trelagskake med sjokolade, jordbær og vanilje

Sjokolade
Norsk
30 - 60 min

Dette er Ellens første signaturkake fra program en av Hele Norge baker. Ellen satser på en trelagskake med sjokolade, jordbær og vanilje. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Kakelagene:

  1. Ha eggehvitene og ca. 0,6 dl av melken i en bolle og bland. Sett til side.
  2. Hell de tørre ingrediensene i en bolle og bland med kjøkkenmaskin i ca. 30 sekunder på lav hastighet.
  3. Tilsett smør og resten av melken og miks på lav hastighet til alt har blandet seg. Øk til medium hastighet og miks i ca. ett minutt.
  4. Tilsett eggehviteblandingen i tre omganger, miks i ca. ½ minutt på medium hastighet etter hver omgang.

 

Vaniljesmørkrem:

  • Visp mykt smør i en kjøkkenmaskin (eller med elektrisk håndmikser) på medium hastighet til det er hvitt og luftig
  • Tilsett resten av ingrediensene og bland godt på lav hastighet.
  • Skru opp hastigheten igjen og visp kremen i 5-6 minutter til den har en lett og luftig konsistens. Justér evt. med melk og melis.

 

Lagene:

Del røren i tre like deler:

Pass på at alle de tre rørene har lik konsistens.

  1. Hell kakerørene i 3 stk. 20 cm springformer.
  2. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca. 25-30 minutter.
  3. Legg de ferdigstekte kakebunnene opp ned og avkjøl på rist frem til kaken skal fylles.

 

Tilsetninger på de ulike lagene:

Del 1 vaniljekake:

  1. Tilsett vaniljeekstrakt.

Del 2 jordbærkake:

  1. Tilsett jordbærpuré + hvetemel og litt rød farge.

Del 3 sjokoladekake:

  1. Tilsett bakekakao + helmelk.

 

  1. Legg sjokoladekakelaget nederst og dekk med vaniljesmørkrem, smør et tynt lag jordbærpuré over.
  2. Legg på jordbærkakelaget, smør på et tynt lag jordbærpuré og vaniljesmørkrem over.
  3. Legg vaniljekaken øverst. Dekk kaken med vaniljesmørkrem.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kakelagene:
5 store eggehviter
2,5 dl helmelk
350 g hvetemel med 1,5 ss maisenna (kakemel)
350 g sukker
20 g bakepulver
1 ts salt
170 g usaltet smør

Tilsetninger til de ulike lagene:
1 ts vaniljeekstrakt
4 ss jordbærpuré (lages av ca. en neve jordbær som knuses til puré med en stavmikser)
2 ss hvetemel
Litt rød konditorfarge
1-2 ss kakao
4 ss helmelk

Vaniljesmørkrem:
200 g usaltet mykt smør
300-400 g melis
3 ss melk
1-2 ts vaniljeekstrakt