index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Cupcakes à la Pascal

Sjokolade
Fransk
1 - 2 timer

Her har du oppskriften med videoinstruksjoner på den tekniske oppgaven, Cupcakes à la Pascal, som deltakerne lagde i finalen i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Se video over for fremgangsmåte. 

Nr 1: sjokoladecup + mørk sjokolademousse + appelsinfilet (uten skall) + basis vaniljekrem.

Nr 2: sjokoladecup + lys sjokolademousse + stekte epler i panne + basis karamellkrem.

Nr 3: sjokoladecup + hvit sjokolademousse + bringebær + basis pistasjkrem. 

pistasjsmak/vaniljesmak/karamellsmak: 

  1. Karamellsmak – lag din egen karamell av sukker
  2. Kok opp 150 gr fløte over sjokolade og tilsett deretter resten av fløten.
  3. Plasseres kjølig. Når blandingen er kald, piskes denne for hånd eller i maskin til den er glatt.
  4. Tilsett smak: pistasj, vanilje og karamell. 

​Stekte marengsstenger:

  1. Sprøyt lange, veldig tynne ”pølser” på bakepapir.
  2. Lag fire forskjellige varianter.
  3. Strø på kokos – pistasj - kakao - nøtter før de stekes. 
  4. Du skal lage minimum 2 av hver smak/strø.

Sjokoladecup:

  1. Smelt og temperer sjokolade à 31C.
  2. Støp sjokoladecup.

Tips! Det er smart å lage flere, da de kan gå i stykker. 

Mousse:

  1. Lag 3 forskjellige sjokolademousse: hvit, lys og mørk.
  2. Melk varmes over sjokolade. Tilsett krem.

Tisp: Varm all melk samtidig og pisk all krem samtidig. 

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Basis til hvit sjokoladekrem med smak
500 gr fløte
200 gr hvit sjokolade
Sukker

Stekte marengsstenger
5 eggehviter
300 gr sukker

Sjokoladecup
1,5 kg sjokolade 70%

Hvit sjokolademousse:
125 gr melk
230 gr hvit sjokolade
250 gr pisket krem

Lys sjokolademousse:
125 gr melk
180 gr lys sjokolade
250 gr pisket krem

Mørk sjokolademousse:
125 gr melk
140 gr mørk sjokolade
250 gr pisket krem

Cup fyll:
Appelsinfilet (uten skall)
Stekte epler i panne
Bringebær