index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Charlotte Royale

1 - 2 timer

Dette var den tekniske oppskriften i sjette episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Rullekake

  • Kok opp smør og melk og tilsett hvetemel. Forvell massen på lav varme i ca 30 sekunder. Ha over i bollen til kjøkkenmaskinen, og tilsett
  • egg og eggeplommer. Røres til den har romtemperatur.
  • Pisk eggehvitene til de er halvstive og tilsett sukker. Piskes så til en myk marengs. Bland deretter marengsen inn i deigen. 
  • Stek opp 3 bunner ved å smøre deigen ut til 0,5 cm i tykkelse.
  • Stekes på 160*C til de er gyllenbrune, 20-30 minutter.

Bavaroise

  • Bløtlegg gelatinen i iskaldt vann.
  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  • Varm melk, fløte, sukker, eggeplommer og vaniljefrø til 82*C. Tilsett gelatin.
  • Avkjøl til 35*C, og tilsett mykt pisket krem.

Bringebærsyltetøy

  • Ha pektin i en bolle sammen med 100g av sukkermengden, bland dette sammen.
  • Kok opp bringebær og resten av sukkeret, glykose og sitronsaft. 
  • Tilsett pektinen og rør godt.

Montering

  • Smør bringebærsyltetøy over kakebunnene, og rull tett sammen så du får tre rullekaker. La hvile i kjøleskap.
  • Del rullekakene i fine skiver på ca 1 cm.
  • Kle innsiden av en glassbolle (1,5-2L) med plastfolie og dekk innsiden med rullekakekiver. Avkjøles i fryseren.
  • Hell bavaroisen i bollen og la stå kaldt til bavaroisen har stivnet helt. Dekk så toppen av bollen med rullekakeskiver.
  • Når kaken er avkjølt, snus den på et kakefat for servering.

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Rullekake:
180 g usaltet smør
245 g hvetemel
380 g egg
300 g eggeplommer
75 g melk
600 g eggehvite
210 g sukker

Bavaroise:
375 g melk
375 g fløte
150 g sukker
210 g eggeplomme
18 g gelatinplater
6 vaniljestenger
600 g fløte

Bringebærsyltetøy:
1140 g frosne bringebær
900 g sukker
360 g glykose
26 g sitronsaft
36 g pektin NH