index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Carolinas mangokake

1 - 2 timer

Dette er Carolinas signaturkake fra første episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Sukkerbrød

  1. Pisk egg og sukker sammen til eggedosis, sikt mel og bakepulver.
  2. Rør inn oljen med en slikkepott.
  3. Stek ved 175 grader i ca 30-40 min. Avkjøl. 

Mangomousse

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
  2. Skrell mango og kjør den gjennom en foodprosessor til du får en klumpefri pure.
  3. Sil mangopuréen.
  4. Kok opp pureen sammen med sukker.
  5. Ha i gelatinpaltene og rør godt sammen.
  6. Husk at den må avkjøles litt først.
  7. Pisk kremfløte.
  8. Bland alt sammen.

Sukkerlake

  1. Ta ut frøene på vaniljestangen.
  2. Kok opp sukker vann og vaniljen.
  3. La det småkoke i ca. 10 minutter.

Gelelokk

  1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann.
  2. Kok opp jordbær og sukker.
  3. Rør inn gelatinplatene.
  4. Avkjøl.

Fyll

Hakk opp de to resterende mangoene.

Montering

  1. Del kakebunnen i to.
  2. Sett den tilbake på kakeformen.
  3. Pensle sukkerbrød med sukkerlake.
  4. Fordel mangobitene over hele sukkerbrødet.
  5. Ha i mangomusse og avkjøl i ca. 1,5 time.
  6. Når den er avkjølt har du over jordbærgelen og fjerner kakeformen.

 

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sukkerbrød:
5 egg
150g sukker
150g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 dl solsikkeolje
1 ts vaniljeekstrakt

Mangomousse:
2 modne pakistanske mango, ca 500g
150g sukker
500ml kremfløte
4 gelatinplater

Sukkerlake:
1 vaniljestang
2 dl sukker
1 dl vann

Gelelokk:
200g jordbær
100g sukker
4 gelatinplater
Litt vann

Fyll:
2 mango (vanlige)

Pynt:
Jordbær
Blåbær
Bringebær
Spiselig orkidé