index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Carolinas bløtkake med friske bær

1 - 2 timer

Dette er Carolinas signaturkake fra andre episode av Hele Norge baker, sesong 3.

Sukkerbrød X 2

  1. Pisk egg og sukker sammen til eggedosis, sikt mel og bakepulver.
  2. Rør inn olje, sitronskall og blåbær med en slikkepott.
  3. Stek ved 175 grader i ca. 30-40 min. Avkjøl.

Krem til fyll

  1. Kok opp melk med vaniljeekstrakt (spar av litt av melken til å blande ut maisenna).
  2. Pisk eggeplommer og sukker.
  3. Tilsett maisenna.
  4. Ha i kokende melk  og rør godt med visp.
  5. Hell blandingen tilbake i en kasserolle og kok opp mens du visper.
  6. Ha i halvparten av smøret.
  7. Avkjøl.
  8. Pisk kremen opp igjen med resten av smør til den får en fin konsistens.
  9. Pisk kremfløten og bland med vaniljekremen.

Montering

  1. Del kakebunnen i 2 eller 3.
  2. Pensle med melk.
  3. Fyll med vaniljekremen og bær.
  4. Dekk hele kaken med krem.
  5. Skjær ut marsipanlokk til å ha på toppen av kaken, den skal ikke trekkes over hele kaken.
  6. Pynt med bær og stemorsblomster.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sukkerbrød (to stk):
10 egg
300 g sukker
300 g hvetemel
3 ts bakepulver
2 dl solsikkeolje
2 ts vaniljeekstrakt
4 ts sitronskall
800 g blåbær (ca.)

Krem til fyll:
1 liter H-melk
300g sukker
120g maizena
6 eggeplommer
500g usaltet smør
2 ts vaniljeekstrakt (ca.)

Fyll:
1 kurv med jordbær
1 kurv bringebær
1 kurv blåbær
Ca. 3 dl Helmelk til dynking av kaken
5 dl kremfløte
Marsipanlokk i rosa og hvitt for å lage blomster

Pynt:
Jordbær, bringebær, physalis og sitronmelisse, marsipan og stemorsblomster.