index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Camillas trøffeldrøm

30 - 60 min

Dette er oppskriften på Camillas trøffeldrøm som hun lagde i episode 1 av Hele Norge baker, sesong 2.

Bunn:

  • Smør smeltes i en kasserolle, bland i hakkede mandler og hasselnøtter, sukker og mel.
  • Pisk eggehviten stiv og vend den inn i resten av røren.
  • Fordel røren i 2 stk 22 cm former med bakepapir i bunnen.
  • Stekes i 7-10 minutter på 170 grader.
  • Avkjøl bunnene.

Trøffel:

  • Kok opp fløten.
  • Visp inn kokesjokolade.
  • Visp inn smør til en glatt masse.
  • Avkjøl litt og ha over den ene bunnen.

Bringebærpure:

  • Kok opp bær med sukker og sitron, la det småkoke i 5 minutter.
  • Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  • Trekk kasserollen til side, klem vannet av gelatinen og visp de inn i bringebærene.
  • Sil pureen slik at du fjerner steinene.
  • Sett den til avkjøling i kjøleskapet.

Bringebærkrem:

  • Visp fløte og melis til krem, vend inn pureen.

Italiensk marengs:

  • Kok opp vann og sukker til en tynnflytende sirup ca. 115-122 grader.
  • Visp eggehvitene sakte i begynnelsen og skru opp hastigheten etter at den er begynt å skumme.
  • Ha sirupen i en tynn stråle i eggehviten under kraftig pisking. Pisk i ca. 7 minutter.

Montering:

  • Kakebunnen med trøffel legges på et kakefat.
  • Legg bunn nummer to oppå.
  • Fyll med bringebærkrem.
  • Fyll en sprøytepose med marengs og sprøyt små topper, legg på tørkede rosekronblad penslet med eggehvite og finkornet sukker på som dekor.
  • Serveres med bringebærpuré over.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Bunn:
113g hasselnøtter
113g mandler
240g meierismør
120g sukker
45g hvetemel
½dl eggehvite

Trøffel:
3dl kremfløte
300g Dronningsjokolade
2ss smør

Bringebærpure:
500g fryst bringebær
150g sukker
Saften av en sitron
2plater gelatin

Bringebærkrem:
2,5dl fløte
75g melis
100g bringebærpuré

Italiensk marengs:
0,75dl vann
190g sukker
3romtempererte eggehviter