index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Camillas stablebrød

Kjøtt
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Camillas stablebrød, som Camilla Johansen lagde i femte episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Deig:

  1. Bland alt det tørre i en bolle.
  2. Varm opp melk og slå i kaldt vann slik at væsken blir fingervarm.
  3. Bland olivenolje og vann, ha melk i det tørre.
  4. Ha i egget og elt deigen i eltemaskin i 8-10 minutter.
  5. Legg deigen på en melet bordplate og kjevle ut et rektangel på ca. 30 cm x 40 cm. 

Fyll:

  1. Pensle på smør, strø på parmesan, urter og salt slik at det blir jevnt fordelt.
  2. Ha over sitronsaft.
  3. Del deigen opp i strimler på 8 cm.
  4. Legg remsene oppå hverandre og del de opp i 10 cm. Lag små bunker med firkanter.
  5. Ta en brødform med litt høy kant og pensle den med smør eller olivenolje.
  6. Stable oppi deigbunkene og strø over litt parmesan på toppen.
  7. Hev brødet i 30-45 minutter.
  8. Stekes på 200 grader i 30-40 minutter.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Deig:
1/2 pk tørrgjær
Ca. 10 dl hvetemel
2 dl vann
2 dl h-melk
1 egg
1 1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje

Fyll:
8 ss smeltet meierismør
100 g revet parmesan
1 neve frisk timian hakkes
1 neve frisk basilikum
Saft av 1/2 sitron
3 klyper havsalt