index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Camillas flette med Selbu Blå og glaserte valnøtter

Kjøtt
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Camillas flette med Selbu Blå og glaserte valnøtter, som Camilla Johansen lagde i tredje episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Deig til flette:

  1. Smuldre smøret i melet, bland resten av det tørre i bollen.
  2. Varm opp melken og ha den i det tørre, deigen skal være litt løs.
  3. Elt deigen i 10-12 minutter.
  4. Forhev deigen i 45 minutter.

Glaserte valnøtter:

  1. Legg valnøttene i en varm stekepanne med sukker, og vend dem inn mens sukkeret smelter og glaserer de. 

Til monteringen:

  1. Kjevle deigen til et rektangel på ca. 30 cm x 40 cm.
  2. På midten av rektanglet pensles smeltet smør, strø på sukker, strø på valnøttene og smuldre Selbu Blå over.
  3. Skjær vekk en firkant i hvert hjørne på rektanglet.
  4. Brett hver ende inn, del opp hver av langsidene i strimler på ca. 10-12 cm, brett hver strimle fra annenhver side inn mot midten slik at den danner et flettemønster.
  5. Pisk ett egg og pensle på fletten, la den etterheve i ca. 30 min.
  6. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Deig til flette:
Ca. 4,5 dl hvetemel
1/2 pk tørrgjær
60 g finkornet sukker
1/4 ts bakepulver
50 g romtemperert meierismør
1,75 dl lunken h-melk

Glaserte valnøtter:
100 g grovhakket valnøtter
8 ss sukker

Til monteringen:
5 ss smeltet smør
6 ss sukker
1/2 Selbu blå