index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Camillas favoritttrøfler

Sjokolade
1 - 2 timer

Her har du oppskriften på Camillas favorittrøfler, som Camilla Johansen lagde i finalen i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Søt trøffel med lakris og kanel, rullet i bringebærpulver

  1. Hakk sjokolade, kok opp fløte og la teposen trekke i ca. 1-2 minutter.
  2. Ha fløten litt etter litt i den hakkede sjokoladen under pisking.
  3. Rør til det er smeltet, ha i lakrispulver.
  4. Rør med stavmikser. Sett til avkjøling.
  5. Fyll massen i sprøytepose, sprøyt ut små topper.
  6. Strø over bringebærpulver.
  7. Sett kjølig.

Chilitrøffel med mørk sjokolade

  1. Kok opp fløte og la chili trekke til ønsket sterkhet, ta ut chilien og kok opp på nytt med sukker og smør i.
  2. Hell den varme fløten litt etter litt over den hakkede sjokoladen.
  3. Rør til alt er smeltet. Sett til avkjøling.
  4. Når den er romtemperert helles den over i en bakepapirkledd firkantetform à 15x15  cm.  
  5. Sett den i kjøleskap til den er stivnet.
  6. Ta den ut og skjær biter på 2x2 cm og vend de i kakao og strø over tørket chili.

Bitter trøffel med valnøtter og kandisert grapefrukt

  1. Smelt smør, ha sjokoladen over og la det smelte videre over vannbad.
  2. Rør inn crème fraiche og honning under pisking. Avkjøl litt.
  3. Fordel ¾ deler av de ristede nøttene i små konfektformer.
  4. Bland finhakket kandisert sitrusskall i trøffelmassen.
  5. Fyll trøffelen i sprøytepose med tupp, sprøyt massen i konfektformer.
  6. Strø over kandisert grapefrukt skall og finhakkede nøtter.

Kandiserte sitrusskall:

  1. Ta skallet av sitrusfruktene med zetsjern. Prøv å få så lange strimler som mulig.
  2. Ha sitrusstrimlene i en kjele og dekk så vidt med vann. Kok opp og slå alt over en sil.
  3. Skyll sitrusstrimlene godt med kaldt vann. Ha strimlene opp i kjelen igjen.
  4. Tilsett sukker og vann. Kok opp.
  5. Skru ned varmen og la det småkoke i ca. 15 minutter til det får en sirupsliknende konsistens.
  6. Avkjøl, og la det stå i romtemperatur før servering.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Søt trøffel med lakris og kanel, rullet i bringebærpulver
225 g 45% sjokolade
1 dl kremfløte
1 pose lakris- og kanel te
1 ts lakrispulver
1/2 dl knust bringebærpulver til å strø over

Chilitrøffel med mørk sjokolade
175 g 60% sjokolade
1 dl kremfløte
3/4 dl muskovadosukker
2 ss smør
1/2 rød chili
1/2 grønn chili
Chilipulver til å strø over

Bitter trøffel med valnøtter og kandisert grapefrukt
200 g 80% sjokolade
50 g usaltet smør
1 1/2 dl créme fraiche
1 ss honning
4 ss ristede hakkede valnøtter
Kandisert grapefrukt og lime

Kandiserte sitrusskall:
1 stk lime
2 stk grapefrukt
100 g sukker
100 ml vann