index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Brente mandler og karamelliserte epler på en snurr

Frukt og bær
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Brente mandler og karameliserte epler på en snurr, som Anne Kat Håskjold lagde i tredje episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

Deig:

  • Smelt smør i en kjele.
  • Tilsett melk og safran. Rør så ut gjæren.
  • Mål opp alt det tørre og ha det i foodprosessoren.
  • Tilsett det våte og rør det godt sammen.
  • Tilsett egg og smør og elt godt.
  • Dekk til med plast og et klede og la heve ca. 20 min.

Brente mandler:

  • Kok opp vann og sukker i en kjele med tykk bunn. La koke litt så litt vann fordamper.
  • Tilsett mandlene og rør godt så sukkeret karamelliserer seg på mandlene.
  • Ha i smør og rør godt.
  • Hell mandlene over på et bakepapir for avkjøling.

Fyll:

  • Smelt smør i en liten jernkjele sammen med sukker. La det bli en lys karamell.
  • Tilsett litt vann og la koke.
  • Skrell eplene og del i små terninger.
  • Ha eplene i karamellen sammen med kanel.

Montering: 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Deig:
1/2 kg hvetemel
2,5 dl h-melk
75 g sukker
7 g salt
0,5 safran
7 g kardemomme
1 egg
50 g gjær
80 g smør

Brente mandler:
1 dl vann
100 g sukker
300 g mandler
1 ss smør

Fyll:
2 ss smør + 2 ss til som røres inn til slutt
6 ss sukker
2 epler
Litt vann
Karamell