index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Boryanas vulkankake med kiwi

Frukt og bær
Norsk
30 - 60 min

Dette er Boryanas første signaturrett fra program en av Hele Norge baker. Boryana baker en vulkankake med kiwi. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Bunn:

  1. Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
  2. Sikt i mel, bakepulver og maisenna og bland alt sammen.
  3. Del røren i to. Dekk 2 x 20 cm spring kakeform med bakepapir, smør på og hell røren i.
  4. Stekes på 170 grader i ca. 20 min. 

 

Kiwirøre:

  1. Spar to kiwier for dekorasjon.
  2. Skrell og hakk resten av kiwiene i små biter
  3. Lag røre av kiwiene, ha i sukker og varm det opp.
  4. Ha i gelatin, hell røren i en av springformene og sett til avkjøling.

 

Kremostkrem:

  1. Visp kremost med vanilje.
  2. Bland sukker og rømme og visp sammen.
  3. Bland rømme og kremost sammen.
  4. Ha i fløten og deretter en del av gelatinen. 

 

Sirup:

  1. Lag sirup av sukker, vann og rom til pensling av hver kakebunn.

 

Sette sammen:

  1. Legg på første lag, pensle med sirupen og fordel jevnt litt av kremostkremen.
  2. Legg neste lag, pensle med sirupen, smør litt av kremostkremen og legg på kiwirøren, så smør igjen litt av kremostkremen over.
  3. Legg på tredje lag. Fordel en del av kremen jevnt utover.
  4. Legg på topplokket. Fordel jevnt resten av kremen på toppen og sidene.

 

Dekor:

  1. Pynt med hvit og mørk sjokolade og kiwi etter ønske.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
5 egg
500 g sukker
400 g hvetemel
3 ts bakepulver
4 ss maisenna
50 g smør

Kiwirøre:
1 kg kiwi
Ca. 1 kopp sukker
1 pk gelatin

Kremoskrem:
200 g kremost
1 vaniljestang
Ca. 1 kopp sukker
200 g rømme
200 ml kremfløte
1 pk gelatin

Sirup:
1 kopp sukker
1 kopp vann
3 cl lys rom

Dekor:
200 g hvit sjokolade
50 g mørk sjokolade
2 kiwi

Ta denne oppskriften med deg

+47