index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Boryanas sjokoladekake med cognactvist

Sjokolade
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Boryanas Marinovas sjokoladekake med cognactvist fra program fire av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Sikt og bland alle de tørre ingrediensene og tilsett så melken og majonesen. Rør med visp til en jevn konsistens.
  3. Dekk og smør en 20 cm springform med bakepapir og hell i røren.
  4. Kaken stekes i ca. 25 minutter.

 

  1. Visp sammen smør og kremost til en luftig konsistens.
  2. Smelt sjokoladen.
  3. Visp egg og sukker i vannbad til luftig og tykk konsistens. Ta det ut av vannbadet og sett på kjøkkenbenken og fortsett å vispe til det er avkjølt.
  4. Hell i smør- og kremostrøre i flere omganger og tilsett smeltet sjokolade og cognac.
  5. Sett til kjøling.
  6. Pynt kaken med sjokoladeglasur.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

100 g majones
120 ml melk
125 g hvetemel
2,5 ss kakaopulver
200 g brunt sukker
1 ss bakepulver

4 egg
150 g smør
100 g kremost
125 g melis
200 g mørk sjokolade
100 g lys sjokolade
30 ml cognac