index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Boryanas pærepai med hint av appelsin og nellik

Frukt og bær
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Boryana Marinovas pærepai med hint av appelsin og nellik fra program fem av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013. 

Paibunn:

  1. Sikt hvetemel med bakepulver.
  2. Ha i smør og rømme.
  3. Elt deigen og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

Fyll:

  1. Hell rømme i en bolle, tilsett sukker, to av eggene, revet appelsinskall, nellik og mel.
  2. Skjær pærene i tynne skiver.
  3. Dekk og smør en paiform med bakepapir, fordel 2/3 av deigen jevnt, legg på pærene og hell oppi røren.
  4. Dekk med lokk laget av resten av smørdeigen og sett i ovnen på 180 grader i ca. 50 minutter.
  5. Glasér den varme kaken med eggeplomme og saft fra appelsinene.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Paibunn:
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
180 g kaldt smør
200 g rømme

Fyll:
100 g rømme
150 g sukker
3 egg
2 appelsin
Malt nellik
2 ss hvetemel
1 kg pærer

Ta denne oppskriften med deg

+47