Boryanas makroner med peanøttsmør og mørk sjokoladeganache
Sjokolade
Fransk
1 - 2 timer
Dette er oppskriften på Boryana Marinovas makroner med peanøttsmør og mørk sjokoladeganache fra program sju av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.
- Sikt sammen melis, mandelmel.
- Visp eggehvitene med sukker til luftig konsistens.
- Ha det tørre forsiktig i.
- Tegn sirkler på 3 cm i diameter på bakepapiret.
- Bland inn gul konditorfarge før røren sprøytes ut.
- Røren sprøytes ut og tørkes i ca. 30-60 minutter.
- Stek makronene på 150 grader i 12-15 min.
Mørk sjokoladeganache
- Varm forsiktig opp fløten og tilsett hakket mørk sjokolade. Rør om til det er godt blandet og sett til avkjøling.
- Smør de gule makronene med peanøttsmør og sjokoladeganache.
Ingredienser
Beregnet for 4 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
200 g melis
110 g mandelmel
90 g egghviter
40 g sukker
Gul konditorfarge
Mørk sjokoladeganache:
200 g mørk sjokolade 65%
200 ml fløte
200 g fint peanøttsmør