index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Boryanas krydderboller med øl

Vegetar
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Boryana Marinovas krydderboller med øl fra program seks av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Sikt hvetemel og salt, bland i tørrgjær.
  2. Varm opp øl og hell over i en bolle.
  3. Bland i olivenolje, sukker, hakket oregano, timian og rosmarin i det varme ølet. Bruk gjerne håndmikser med deigvisper.
  4. Tilsett melblandingen litt etter litt.
  5. Velt røren ut på benken og elt deigen myk med resten av melet.
  6. La den hvile i 20 minutter, så elt igjen.
  7. Smør en bakebolle og legg deigen i, dekk med plastfolie og sett inn i ovnen på 40 grader. La deigen heve i ca. 15 minutter.
  8. Ta den ut igjen, del den i 12 stykker og form små brødstykker som settes på bakepapir på stekebrett. Dekk de med kjøkkenhåndkle og sett inn i ovnen igjen på 40 grader i 20 minutter.
  9. Etter heving, pensle med melk, ha på Maldonsalt og sett i ovnen igjen på 180 grader i ca. 30 minutter.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

500 g hvetemel
1 ts salt
1 pose tørrgjær
300 ml øl
2 ss sukker
Oregano
Timian
Rosmarin
50 ml olivenolje
50 ml melk
Maldonsalt