index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Boryanas bryllupskake

Frukt og bær
2 - 4 timer

Dette er oppskriften på Boryana Marinovas bryllupskake fra program åtte av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Kakebunn:

  1. Sikt hvetemel, kakaopulver, bakepulver og potetmel.
  2. Visp egg og sukker til luftig konsistens, ha i de tørre ingrediensene og bland.
  3. Dekk med smurt bakepapir i 2 x 24 cm springformer, 2 x 18 cm springformer og 2 x 10 cm springformer. Fordel kakerøren i seks og hell i formene.
  4. Stekes på 175 grader i ca. 35 min.
  5. Avkjøl og del hver kake i to lag.

Fyll:

  1. Lag sirup av sukker, vann og cognac.
  2. Visp fløte.
  3. Visp mascarpone med litt melis, riv sitronskall og en del av kirsebærsyltetøyet og bland alt med fløten til en jevn konsistens.
  4. Avkjøl.
  5. Pensle med sirup og fordel kirsebærsyltetøy og mascarponerøre mellom hvert lag.
  6. Etter kakene er stablet oppe på hverandre settes den i kjøleskapet for å stivne.

Smørkrem:

  1. Visp ingrediensene til en luftig konsistens.
  2. Ta ut kaken og dekk med smørkrem. Sett i kjøleskap i 15 minutter.

Dekor:

  1. Ta en del av fondanten og lag dekorasjonselementer.
  2. Lag ’royal icing’ ved å vispe to eggehviter med melis og litt sitronsaft. Tilsett konditorfarge. Visp til blank og fin.
  3. Bruk ’royal icing’ til å sprøyte elementer til dekorasjon.
  4. Ta ut kaken, kjevle fondanten tynn og dekk kaken.
  5. Pynt.

Ingredienser

Beregnet for 35 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kakebunn:
120 g hvetemel
120 g kakaopulver
4 ts bakepulver
240 g potetmel
16 egg
480 g sukker

Fyll:
1 kopp sukker
1 kopp vann
80 ml cognac
900 ml fløte
1500 g mascarpone
1 kg melis
2 sitroner
1,5 glass med kirsebærsyltetøy

Smørkrem:
400 g smør
300 g melis
Litt kirsebærsyltetøy for smak

Dekor:
5 kg fondant
2 eggehviter
Ca. 500 g melis
Litt sitronsaft
Lilla konditorfarge

Ta denne oppskriften med deg

+47