index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Bollekake med sukker, kanel og mandler

Kjøtt
30 - 60 min

Her har du oppskriften på Bollekake med sukker, kanel og mandler, som Anne Jørgensen Thorsen lagde i andre episode i den andre sesongen av Hele Norge baker. Serien ble sendt våren 2014 på TV3.

  1. Ha gjæren i en liten skål og dryss 1 ts sukker over.
  2. Smelt smøret og ha i melisen, røres godt.
  3. Hell i melken.
  4. Ha mesteparten av melet i en bolle.
  5. Tilsett kardemomme og bland.
  6. Tilsett egget.
  7. Ha den tempererte væsken over gjæren og bland dette i melblandingen.
  8. Kjør mandler, sukker og kanel i en foodprosessor.
  9. Legg deigen på disken og del den opp i små emner.
  10. Trill ut bollene og dypp dem i smeltet smør, rulles deretter i skålen med blanding av sukker, kanel og mandler.
  11. Bollene legges i en kakeform på 26 cm.
  12. Heves i ca. 1 time.
  13. Stekes på 180 grader i 20 – 30 min.
  14. Sveiv over litt melisglasur med eggehvite i.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Bolledeig:
100 g margarin
130 g melis
1/2 liter melk
750 g mel
50 g gjær
1 egg
Kardemomme

200 g smeltet smør

2 dl sukker
1,5 ss kanel
150 g mandler
1 eggehvite