index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Bløtkake á la Tanja med kaffe og rips

Kjøtt
1 - 2 timer

Bunn:

  • Pisk egg og sukker til eggedosis
  • Sikt så inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
  • Tilsett til slutt pulverkaffi og cointreau.
  • Stekes på 180 grader i 30-40 min

Fyll - Ripsbærgele/Marmelade:

  • Kok opp ripsbær ca 1 ½  kg rips og press ut saften av bærene, kok dette opp og tilsett certo.
  • Avkjøl

Romkrem:

  • Ha melk, sukker i en kjele og kok opp.
  • Pisk eggeplommer og maizenna og hell melken over dette.
  • Hell dette så over i gryten igjen og kokes til tyknes. Når kremen er litt avkjølt tilsettes cointreau.
  • Avkjøl.

Pynt:

  • Del kaken to ganger og dynk kaken med melk.
  • Legge gele og romkrem mellom lagene.
  • Før marsipanlokket legges på har du pisket krem rundt hele bunnen.
  • Ta så på marsipanlokket
  • Lag en bord med marsipan og sett i sirkel på kaken og fyll denne med friske rips.
  • Farg litt marispan rød og dekorer med et lite bond i marsipan rundt kaken.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
6 egg
200 gr Sukker
180 gr Hvetemel
3 ss kaffipulver (pulverkaffi – Nescafe Brasero)
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljepulver
7 ss Cointreau - alkohol (smakes til)

Fyll - Ripsbærgele/Marmelade:
Rips som utgjør ca 0,5 l ripssaft (ca 6 kurver)
Litt vann
ca 1 dl suker.
2,5 ss Certo (Grønn pakke)

Romkrem:
1/2 liter H-melk
100 gr sukker
4 eggeplommer
40 gr maizenna
3 ss Cointreau (alkohol)

Pynt:
Rød konditorfarge (Wilton)
Rips
Marsipanlokk (hvitt)
1 kg Marsipan
9 dl kremfløte
Lettmelk til å dynke kaken med

Ta denne oppskriften med deg

+47