Bløtkake á la Tanja med kaffe og rips
Kjøtt
1 - 2 timer
Bunn:
- Pisk egg og sukker til eggedosis
- Sikt så inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
- Tilsett til slutt pulverkaffi og cointreau.
- Stekes på 180 grader i 30-40 min
Fyll - Ripsbærgele/Marmelade:
- Kok opp ripsbær ca 1 ½ kg rips og press ut saften av bærene, kok dette opp og tilsett certo.
- Avkjøl
Romkrem:
- Ha melk, sukker i en kjele og kok opp.
- Pisk eggeplommer og maizenna og hell melken over dette.
- Hell dette så over i gryten igjen og kokes til tyknes. Når kremen er litt avkjølt tilsettes cointreau.
- Avkjøl.
Pynt:
- Del kaken to ganger og dynk kaken med melk.
- Legge gele og romkrem mellom lagene.
- Før marsipanlokket legges på har du pisket krem rundt hele bunnen.
- Ta så på marsipanlokket
- Lag en bord med marsipan og sett i sirkel på kaken og fyll denne med friske rips.
- Farg litt marispan rød og dekorer med et lite bond i marsipan rundt kaken.
Ingredienser
Beregnet for 8 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
Bunn:
6 egg
200 gr Sukker
180 gr Hvetemel
3 ss kaffipulver (pulverkaffi – Nescafe Brasero)
1 ts Bakepulver
1 ts Vaniljepulver
7 ss Cointreau - alkohol (smakes til)
Fyll - Ripsbærgele/Marmelade:
Rips som utgjør ca 0,5 l ripssaft (ca 6 kurver)
Litt vann
ca 1 dl suker.
2,5 ss Certo (Grønn pakke)
Romkrem:
1/2 liter H-melk
100 gr sukker
4 eggeplommer
40 gr maizenna
3 ss Cointreau (alkohol)
Pynt:
Rød konditorfarge (Wilton)
Rips
Marsipanlokk (hvitt)
1 kg Marsipan
9 dl kremfløte
Lettmelk til å dynke kaken med