index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Bjørn-Alis sjokoladekake med bringebær og marsipan

Sjokolade
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Bjørn-Ali Abdullahs sjokoladekake med bringebær og marsipan fra program fire av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Kaken:

  1. Pisk egg og sukker til det blir en luftig eggedosis.
  2. Ha i klementinsaft, sett ned hastigheten og pisk videre i 5 min.
  3. Ha i det tørre, visp sakte og rør inn med slikkepott.
  4. Ha i to 26 cm smurte springformer og stek på 190 grader i 30-40 min.
  5. Avkjøl etter steking.
  6. Del kaken i tre lag. 

Bringebærkrem:

  1. Pisk fløten med melis og bringebærpuré. 

Bringebærpuré:

  1. Kokes sakte i en kjele. Bruk gjerne stavmikser. 

Fyll:

  1. Smør et lag vaniljekrem, dryss over hakkede hasselnøtter og ferske bringebær og jordbær i biter. Sprøyt bringebærkrem over.
  2. Legg på neste lagkake. Smør på resten av bringebærpuréen. Dryss over nøtter og bær.
  3. Smør inn kaken og la stå i kjøleskap for å bli fast ca. 1 time.

Sjokoladeglasering:

  1. Ha smør og sjokolade i en bolle, kok fløten med sukker og hell sakte over til sjokoladen smelter inn.

Dekor:

  1. Hell den avkjølte sjokoladeglaseringen over kaken.
  2. Kjevle ut en remse marsipan og trekk kaken rundt på sidene med marsipan.
  3. Sprøyt streker med brun smørkrem som skal være klatrende kvister rundt kaken og sett på små rosa marsipanblomster laget med en blomsterutstikker.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kaken:
12 romtempererte egg
400 g sukker
Saft fra 2 klementiner
300 g mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
60 g kakao
1 ts kanel

Bringebærkrem:
1,3 liter fløte
4 ss melis med jordbærsmak
1 dl bringebærpuré

Bringebærpuré:
50 g hvite sjokoladepletter
300 g ferske bringebær
4 ss honning
1 dl vann

Fyll:
100 g jordbær
100 g bringebær
100 g hakkede hasselnøtter
200 g vaniljekrem

Sjokoladeglasering:
200 g mørke sjokoladeknapper
50 g smør
2 ss sukker
1 dl fløte

Dekor:
500 g hvit marsipan
Brun og rosa gelfarger