index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Bjørn-Alis sjokoladedrøm

Sjokolade
Norsk
30 - 60 min

Dette er Bjørn-Alis første signaturkake fra program en av Hele Norge baker. Bjørn-Ali baker sin egen kake sjokoladedrøm. Med denne kaken og en god teknisk oppgave gikk Bjørn-Ali av med seieren i første episode av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

Bunn:

  1. Pisk egg og sukker til det blir en luftig eggedosis.
  2. Ha i appelsinsaft og sett ned hastigheten. Pisk videre i 5 min.
  3. Ha i det tørre og visp sakte. Rør videre med slikkepott.
  4. Ha i smurt form og stek på 190 grader i 30-40 min. og avkjøl etter steking.

 

Fyll:

  1. Pisk fløten med sjokoladepulver og sjokoladepudding og ha det i en 50 cm sprøytepose med stor stjernetip.
  2. Hakk opp sjokoladen og fyll kakens første lag med vaniljekrem, sjokoladebiter og sjokoladekrem, andre lag med sjokoladekrem og sjokoladebiter.
  3. Smør inn kaken og la stå i kjøleskap til den blir fast i ca. 1 time.

 

Vaniljekrem:

  1. Halvparten av melken kokes opp sammen med frøene fra vaniljestangen.
  2. Resten av den kalde melken røres sammen med maisenna og eggeplommer.
  3. Sukker blandes i den kalde røren.
  4. Hell den kokende melken i den kalde røren.
  5. Hell alt tilbake i kjelen og la det småkoke i 2 min.
  6. Avkjøl.

 

Dekor:

  1. Ta ut kaken og smør den inn med krem og trekk den med hvit marsipan. Lag mønster i marsipanen og sett på perlene og perlerad rundt.
  2. Bland rød konditorfarge med litt blått for å få en fin burgunderrød farge til rosene. Bruk 50/50 marsipan og sukkerpasta og bland fargen i. Lag rosene og la de tørke.
  3. Lag grønne marsipanblader og dekorer kaken med rosene.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Bunn:
12-15 romtempererte egg
400 g sukker
Saft fra 1 appelsin
350 g mel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
60 g kakao
1-2 ts kanel
1 vaniljestang

Fyll:
1,2 liter fløte
100 g sjokoladepulver
100 g sjokoladepudding
200 g porøs sjokolade
200 g vaniljekrem (se oppskrift under)
150 g 60-70% mørke sjokoladepaletter

Ta denne oppskriften med deg

+47