index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Bjørn-Alis oliven- og basilikumbrød med olivensmør

Kjøtt
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Bjørn-Ali Abdullahs oliven- og basilikumbrød med olivensmør fra program tre av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Rør sammen margarin og salt i lunket vann.
  2. Ha i surdeig og mel og rør hele blandingen med tresleiv, til ikke klebrig.
  3. Kna deigen godt på benken.
  4. Legg den tilbake i en bolle smurt med litt rapsolje og legg klede over. Hev i 1 time.
  5. Kjevle deigen ut. Dryss over delte oliven og hakket basilikum. Kna videre.
  6. Del deigen i to, legg på stekebrett på litt mel og hev 1 time med klede over.
  7. Forvarm ovnen på 260 grader.
  8. Dypp kniven i kaldt vann og skjær tverrsnitt på toppen.
  9. Pensle med ett egg og vann.
  10. Sett ned ovnen til 220 grader og stek midt i ovnen i 20-25 min.

Olivensmør:

  1. Kjør oliven, hvitløksfedd og basilikum i en matprosessor til fine småbiter.
  2. Ha i smør og rør inn med slikkepott.
  3. Ha i liten skål med fersk basilikum til pynt.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

50 g margarin
3 ts havsalt
5 dl lunket vann
500 g surdeig
900 g mel
1 ss rapsolje
200 g steinfrie oliven
En bunt fersk basilikum
1 egg
1 ss vann

Olivensmør:
1 dl oliven
1 dl fersk basilikum
150 g romtemperert meierismør
1/2 hvitløksfedd