index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Bjørn-Alis marokkanske rundstykker med ost og basilikum

Vegetar
Afrikansk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Bjørn-Ali Abdullahs marokkanske rundstykker med ost og basilikum fra program seks av Hele Norge baker. Ingrediensene for rundstykkene må halveres hvis det kun skal lages en av sortene til Bjørn-Ali fra dette programmet. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Varm melken lunken.
  2. Rør inn gjæren i litt av melken.
  3. Smelt smøret i egen kjele og hell i melken.
  4. Ha i salt.
  5. Hell melken med gjær i, sammen med resten av melken og smøret.
  6. Rør inn mel og sukker. Elt i kjøkkenmaskin.
  7. Legg i plastbolle med klede og hev i 45-60 min.
  8. Del deigen i to.

 

  1. Kjevle den ene delen til lang rektangulær og pensle på smeltet smør.
  2. Strø ost og basilikum og rull den til en pølse og kutt i 12 biter.
  3. Legg de på stekebrett som pizzasnurrer og la heve i 1-1,5 time.

 

  1. Stek på 225 grader i 12-15 min.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

5 dl helmelk
50 g fersk gjær
100 g margarin
2 ts salt
1 kg hvetemel
1 ss sukker

200 g revet jarlsbergost
1 dl fersk basilikum
50 g smeltet smør