index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Bjørn-Alis lavendelmakroner med pasjonsfruktkrem

Vegetar
Fransk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Bjørn-Ali Abdullahs lavendelmakroner med pasjonsfruktkrem fra program sju av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Sikt melis og mandelmel.
  2. Pisk eggehviten rolig i metallbolle og ha i cream de tartar når det skummer.
  3. Øk til medium hastighet til vispen lager spor.
  4. Ha i sukkeret litt etter litt og visp helt til bollen kan snus opp ned.
  5. Rør inn det tørre i to omganger og rør til glatt og fin.
  6. Ha i lilla gelfarge
  7. Ha i sprøytepose med stor rund tip og sprøyt på bakepapir.
  8. Slå brettet i bordet for å få de jevne.
  9. La stå tørt i 45 min. til de får en hinne.
  10. Lag sjokolademakronene på samme måte, men tilsett kakao i starten sammen med melis og mandelmel.
  11. Stek på nederste rille i 10 - 12min på 160 grader.

Pasjonsfruktkrem:

  1. Smelt alle ingrediensene i kjele og avkjøl.
  2. Smøres på lavendelmakronene.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Makroner:
185 g melis
140 g siktet hvitt mandelmel
4 stk romtempererte egg
1 ts cream de tartar
60 g sukker
Gelfarge lilla

Pasjonsfruktkrem:
250 g hvite sjokoladepaletter
6 pasjonsfrukt
5 dl pasjonsfruktgelé
4 ss honning
4 ss fløte
1 liter helmelk

Ta denne oppskriften med deg

+47