index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Bjørn-Alis frokostrundstykker med sesamfrø

Vegetar
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Bjørn-Ali Abdullahs frokostrundstykker med sesamfrø fra program seks av Hele Norge baker.  Ingrediensene for rundstykkene må halveres hvis det kun skal lages en av sortene til Bjørn-Ali fra dette programmet. Programmet ble sendt på TV3 i 2013.

  1. Varm melken lunken.
  2. Rør inn gjæren i litt av melken.
  3. Smelt smøret i egen kjele og hell i melken.
  4. Ha i salt.
  5. Hell melken med gjær i, sammen med resten av melken og smøret.
  6. Rør inn mel og sukker. Elt i kjøkkenmaskin.
  7. Legg i plastbolle med klede og hev i 45-60 min.
  8. Del deigen i to.

 

  1. Ta andre halvdelen og del i 12 like store stykker.
  2. Rull til fine avlange ruller og sett til heving sammen med de andre.
  3. Snitt frokostrundstykkene på toppen og pensle med varm honning og dryss på sesamfrø.

 

  1. Stek begge typene på 225 grader i 12-15 min.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

5 dl helmelk
50 g fersk gjær
100 g margarin
2 ts salt
1 kg hvetemel
1 ss sukker

100 g sesamfrø
Honning