index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Bjørn-Alis epleterte med amaretto

Frukt og bær
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Bjørn-Ali Abdullahs epleterte med amaretto fra program fem av Hele Norge baker. Programmet ble sendt på TV3 i 2013. 

Tertebunn:

  1. Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett kaldt smør i terninger og bland godt inn i det tørre.
  3. Ha i eplecidereddik.
  4. Pulse maskinen mens ett og ett egg tilsettes.
  5. Ha i isvann. Deigen er klar når den er litt klebrig.
  6. Tre en pose over bollen og hell deigen nedi. Press deigen godt sammen ved å trykke med hendene på utsiden av posen. Varmen fra hendene skal smelte smøret.
  7. Legg i fryseren i 30 min.
  8. Del deigen i to. En del til bunnen og en til lokket.
  9. Kjevle ut bunnen på plastfolie, løft folien og legg over smurt form på 24 cm. Dra vekk folien.
  10. Stikk hull i bunnen med gaffel.
  11. Kjevle ut en sirkel med marsipan og legg nedi bunnen.
  12. Sett til avkjøling i kjøleskap.

Fyll:

  1. Skrell eplene og kutt de i 5 mm tykke skiver.
  2. Rør eplebitene i en bolle med sitronsaft, brunt sukker, vanlig sukker og kanel.
  3. Bland forsiktig amarettolikør og hvetemel sammen med eplebitene.
  4. Hell blandingen over i paiformen og strø små biter smør over.
  5. Kjevle ut lokket og legg over fyllet.
  6. Skjær noen snitt i lokket så dampen slipper ut.
  7. Pensle lokket med eggehvite og strø litt perlesukker over.
  8. Dekk skorpen rundt med aluminiumsfolie under steking så den ikke blir brent.
  9. Stek på 180 grader i 50 min.
  10. Fjern aluminiumsfolien og stek videre i 10-15 min.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Tertebunn:
400 g hvetemel
250 g usaltet kaldt smør
125 g melis
2 store egg
1 ss isvann
1 klype salt
1 ts kanel
1 ss eplecidereddikk
100 g marsipan

Fyll:
6-7 rosa epler
2 ss sitronsaft
0,5 dl brunt sukker
1 dl sukker
2 ts kanel
2 ss smør
1 dl hvetemel
2 ss amarettolikør
1 dl hvetemel
1 stk eggehvite
Perlesukker

Ta denne oppskriften med deg

+47